Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Τέλος στις μαύρες μπανάνες με τον πιο απλό τρόπο!

Image
mpananes-575x383.jpg
 clock 22:24 | 18/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη.
Εδώ μάς δείχνει το κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας κίτρινες και χωρίς μαύρα σημάδια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές μαύρες πιτσίλες πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία σου από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς πράσινες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει η πέψη τους από τον οργανισμό, ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.
Μια και τρώμε όμως πρώτα με τα μάτια, έχουμε την τάση να τις αποφεύγουμε, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η μαυρισμένη όψη τους είναι κάπως… αποκρουστική.
Εμείς βρήκαμε ωστόσο το κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σου κίτρινες, και χωρίς μαύρα σημάδια, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ξεχωρίσεις μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίξεις το κοτσάνι καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που απαιτείται για την ωρίμαση της μπανάνας, δεν μπορεί να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis