Γυναίκα

Fitness

Ποια άσκηση γυμνάζει περισσότερο από το 85% των μυών του σώματος

τρέξιμο- άσκηση.jpg

Όταν αποφασίσετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση δεν χρειάζεται να σκεφτείτε μόνο το περπάτημα και το τρέξιμο. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αερόβιας άσκησης. 

Τα τελευταία χρόνια τα κωπηλατικά μηχανήματα αυξάνονται και πληθύνονται στα γυμναστήρια. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Η αερόβια άσκηση που προσφέρει η κωπηλατική είναι υψηλού επιπέδου και ενδυναμώνει πολλούς μυς, δίνοντας προτεραιότητα στους μυς των ποδιών, της πλάτης και των χεριών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι όταν κωπηλατούμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο από το 86% των μυών μας.

Η κωπηλατική κίνηση χωρίζεται σε δύο φάσεις: το τράβηγμα και την επαναφορά. Αυτό από μόνο του ενδυναμώνει όλο το σώμα και γυμνάζει αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό. Το καλύτερο; Η κωπηλατική είναι το μηχάνημα που βάζει φωτιά στις θερμίδες και στο λίπος. Μπορείτε να κάψετε περίπου 800 θερμίδες σε μία ώρα και θα εκπλαγείτε με το πόσο λίπος μπορείτε να κάψετε.

Συνδυασμός αεροβικής άσκησης και τόνωσης του μυϊκού συστήματος

Η κωπηλατική είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που κάνει και τα δύο: σας γυμνάζει αερόβια, ώστε να αυξάνετε τους καρδιακούς παλμούς και να καίτε λίπος, αλλά τονώνει και διάφορες μυϊκές ομάδες, ώστε να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Έτσι, αρκεί από μόνη της χωρίς άλλες ασκήσεις και όργανα, για να ολοκληρώσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης με την κωπηλασία μπορείτε να βοηθήσετε τη στάση του σώματος και να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας.

Λόγοι να κάνετε κωπηλασία εσωτερικού χώρου

Οι γυμναστές λένε ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική total body άσκηση που υπάρχει. Το κωπηλατικό μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει 9 διαφορετικά γκρουπ μυών, αγγίζοντας σχεδόν το 86% του ανθρώπινου σώματος.

Η κωπηλατική είναι ένας τρόπος άσκησης, όπου η συμμετοχή όλων των μυϊκών ομάδων συντελεί στην ενεργοποίηση όλου του σώματος, χωρίς να καταπονεί και να πιέζει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις. Γενικά, η κωπηλατική είναι ένα όργανο που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για τον οργανισμό, παρόλο που προσφέρει έντονη γυμναστική. Αποτελεί τον πρωταθλητή στην καύση θερμίδων.

Η κωπηλατική είναι το ιδανικό όργανο γυμναστικής για το σπίτι, αφού έχει μικρό μέγεθος. Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο και το ποδήλατο, τότε είναι ευκαιρία να αγοράσετε ένα κωπηλατικό μηχάνημα εσωτερικού χώρου. Με τη ρύθμιση της αναδίπλωσης, την οποία διαθέτουν οι περισσότερες κωπηλατικές, αποθηκεύεται εύκολα, για να τη χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γυμναστείτε στο σαλόνι σας.

Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου

τουρισμός θάλασσα κολύμπι καλοκαίρι καύσωνας γυναίκα

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Ένα ξεβόλεμα στο σπίτι και μέσα σου το έχει η μέρα, προσπάθησε να μην το υποκαταστήσεις με κοινωνικότητες. Δες το γι’ αυτό που είναι.

Ταύρος
Περιορισμένη η διάθεση να αναλωθείς σε άσκοπες κουβέντες και βόλτες τελικά, ακόμη κι αν το επιχειρήσεις. Διάλεξε πιο ειλικρινά.

Δίδυμοι
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κι αυτό χρειάζεται να το θυμάσαι σε οτιδήποτε αφορά την τσέπη και το κρεβάτι σου.

Καρκίνος
Άσε τα «εγώ βολεύομαι με τα πάντα» και «δεν έχω πρόβλημα» και φρόντισε να έχεις άποψη. Διευκολύνεις εαυτόν και αλλήλους. Αρκεί να μη θέλεις να την επιβάλλεις.

Λέων
Ίσως δεν είναι και για μεγάλες εξορμήσεις η μέρα γιατί η διάθεση είναι κάπως βαριά και αξίζει να της δώσεις σημασία και να δεις γιατί. Ίσως να πήγαινες λίγο πιο ξεκούραστα.

Παρθένος
Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πως ό,τι αφήνεις ατελείωτο ή ανεπαρκώς φροντισμένο το βρίσκεις μπροστά σου. Ειδικά σε φιλίες και σχέδια να ’σαι φροντιστικότατος.

Ζυγός
Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη μέρα για υπαρξιακά ερωτήματα. Όμως ακόμη και το πολύ πολύ θετικό, αν δεν το θέλεις, δεν έχει αξία.

Σκορπιός
Κάποια παραπάνω σαφήνεια για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει με τους συγγενείς και στο σκεπτικό σου, την έχει η μέρα. Ανάμεικτα τα συναισθήματα.

Τοξότης
Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου καλό είναι, γιατί και το δύσκολο, αν το δεις, κάτι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

Αιγόκερος
Στις προσωπικές σου σχέσεις δεν γίνεται να πας και πολύ βαθιά, αν δεν εμπιστεύεσαι τον άνθρωπό σου κι αν δεν εκφράζεις αυτό που είσαι πραγματικά.

Υδροχόος
Το μόνος μπορεί να φαίνεται παραγωγικό και χρήσιμο, όμως τελικά στα πρακτικά και καθημερινά δυσκολεύει πολύ κι αναίτια τα πράγματα.

Ιχθύες
Ρίχνεις μια πιο καθαρή ματιά στα ερωτικά σου, τη σχέση με τα παιδιά, τη διασκέδαση. Κράτησέ την γιατί σου λέει πού βρίσκεσαι στην πραγματικότητα.