Γυναίκα

Fitness

Ποια άσκηση γυμνάζει περισσότερο από το 85% των μυών του σώματος

τρέξιμο- άσκηση.jpg

Όταν αποφασίσετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση δεν χρειάζεται να σκεφτείτε μόνο το περπάτημα και το τρέξιμο. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αερόβιας άσκησης. 

Τα τελευταία χρόνια τα κωπηλατικά μηχανήματα αυξάνονται και πληθύνονται στα γυμναστήρια. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Η αερόβια άσκηση που προσφέρει η κωπηλατική είναι υψηλού επιπέδου και ενδυναμώνει πολλούς μυς, δίνοντας προτεραιότητα στους μυς των ποδιών, της πλάτης και των χεριών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι όταν κωπηλατούμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο από το 86% των μυών μας.

Η κωπηλατική κίνηση χωρίζεται σε δύο φάσεις: το τράβηγμα και την επαναφορά. Αυτό από μόνο του ενδυναμώνει όλο το σώμα και γυμνάζει αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό. Το καλύτερο; Η κωπηλατική είναι το μηχάνημα που βάζει φωτιά στις θερμίδες και στο λίπος. Μπορείτε να κάψετε περίπου 800 θερμίδες σε μία ώρα και θα εκπλαγείτε με το πόσο λίπος μπορείτε να κάψετε.

Συνδυασμός αεροβικής άσκησης και τόνωσης του μυϊκού συστήματος

Η κωπηλατική είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που κάνει και τα δύο: σας γυμνάζει αερόβια, ώστε να αυξάνετε τους καρδιακούς παλμούς και να καίτε λίπος, αλλά τονώνει και διάφορες μυϊκές ομάδες, ώστε να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Έτσι, αρκεί από μόνη της χωρίς άλλες ασκήσεις και όργανα, για να ολοκληρώσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης με την κωπηλασία μπορείτε να βοηθήσετε τη στάση του σώματος και να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας.

Λόγοι να κάνετε κωπηλασία εσωτερικού χώρου

Οι γυμναστές λένε ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική total body άσκηση που υπάρχει. Το κωπηλατικό μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει 9 διαφορετικά γκρουπ μυών, αγγίζοντας σχεδόν το 86% του ανθρώπινου σώματος.

Η κωπηλατική είναι ένας τρόπος άσκησης, όπου η συμμετοχή όλων των μυϊκών ομάδων συντελεί στην ενεργοποίηση όλου του σώματος, χωρίς να καταπονεί και να πιέζει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις. Γενικά, η κωπηλατική είναι ένα όργανο που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για τον οργανισμό, παρόλο που προσφέρει έντονη γυμναστική. Αποτελεί τον πρωταθλητή στην καύση θερμίδων.

Η κωπηλατική είναι το ιδανικό όργανο γυμναστικής για το σπίτι, αφού έχει μικρό μέγεθος. Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο και το ποδήλατο, τότε είναι ευκαιρία να αγοράσετε ένα κωπηλατικό μηχάνημα εσωτερικού χώρου. Με τη ρύθμιση της αναδίπλωσης, την οποία διαθέτουν οι περισσότερες κωπηλατικές, αποθηκεύεται εύκολα, για να τη χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γυμναστείτε στο σαλόνι σας.

Γυναίκα

Οι μεγάλοι έpωτες, ούτε χωρίζουν, ούτε μένουν φίλοι

ερωτευμένο ζευγάρι.jpg

Δυο κορμιά που ενώθηκαν σε ένα, δυο ψυχές που η μοίρα είχε καθορίσει από νωρίς τη συνάντηση τους ώστε να ζήσουν το απόλυτο. Δύο άνθρωποι που ταυτίστηκαν, ασυνείδητα αφουγκράστηκαν τον κόσμο τους εκατέρωθεν, μοιράστηκαν και αποκάλυψαν κομμάτια του είναι τους όπου κανείς άλλος ποτέ δεν είδε.

Δύο μικροί θεοί που συγκρούστηκαν στον πιο ανώδυνο τους πόλεμο με ήττες γλυκόπιοτες και μεθυστικές, με νίκες που όταν τις κέρδιζε ο ένας ήταν περισσότερο νικητής ο άλλος.

Δύο σώματα που όταν ενώθηκαν για πρώτη τους φορά, τίποτε δεν θύμιζε ξεπέτα, εκτόνωση ή άλλο ένα παράσημο στη συλλογή τους.

Και τώρα; Μέσα από όλα τα παραπάνω,τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να τα βρούμε στο φιλικό; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένας μεγάλος έpωτας μπορεί να σβηστεί από τις μνήμες.. και όλα καλά μωρέ;
Μ@λακίες εις τον κύβο θα σου πω εγώ. Γιατί όπως και αν τελείωσε, όσο και αν έπαψε έστω και φαινομενικά να υπάρχει, η ένταση του άσβεστη θα παραμένει μέσα τους και στο ύστερα από καιρό τυχαίο συναπάντημα τους θα διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα ασυναίσθητα, ασυνείδητα, δίχως ίχνος δύναμης ώστε να συγκρατηθεί.

Όσο και αν ίσως να το ήθελες, όσο και αν σου μιλούν οι δήθεν άνετοι πως δεν τρέχει και τίποτα μωρέ, οι μεγάλοι έpωτες είναι αδύνατον να υπάρξουν ως φίλοι.

Τέτοιες ιστορίες κλείνουν εκεί που τις αφήσατε, εκεί όπου τοποθετήσατε την τελεία σας, με όποιο τρόπο και μένουνε εκεί!

Δεν χωρίζουν σαν φίλοι οι μεγάλοι έpωτες αλλά ούτε και παραμένουν φίλοι, δεν γίνεται άλλωστε βρε μάτια μου, είναι βιασμός εκείνου του υπέρτατου που έζησαν, τι δεν καταλαβαίνεις;

loveletters.gr