Η Αντελίνα Βαρθακούρη μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού της και ετοίμασε μια φανουρόπιτα και τίμησε το έθιμο.Μάλιστα, η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Η συνταγή που μοιράστηκε μαζι μας:
220γρ. ηλιέλαιο
450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.

Διαβάστε επίσης Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος βρίσκεται καθ’οδόν για «Τη Φάρμα»