Ελλάδα

Ξήλωσε τα παγκάκια επειδή τον ενοχλούσαν!

Παγκάκια

Στη θέση τους βρίσκονται από την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 τα δύο παγκάκια που είχαν «κάνει φτερά» από τον περιφερειακό δρόμο του Παληού (οδός Καζαντζάκη) όπου τα είχε τοποθετήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έναν χρόνο πριν, ανταποκρινόμενη σε αίτημα των κατοίκων του οικισμού.

Τα παγκάκια «αγνοούνταν» από τις αρχές της εβδομάδας, με κατοίκους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να δηλώνουν άγνοια για το πού μπορεί να έχουν «καταλήξει».

Τελικά, το «μυστήριο» λύθηκε… Τα δύο παγκάκια είχε αφαιρέσει κάτοικος Παληού επειδή, κατά δήλωσή του, τον… ενοχλούσαν! Ο κύριος αυτός πήγε κάποια στιγμή στο σημείο και ανενόχλητος ξεβίδωσε τις τέσσερις βίδες που τα στερέωναν στο κράσπεδο, πέταξε το ένα παγκάκι στον γκρεμό κάτω από τον δρόμο και πήρε το δεύτερο στο… σπίτι του όπου, για λίγα 24ωρα, «κοσμούσε» τον κήπο του!

Μετά και τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε, ο «δράστης» εμφανίστηκε αυτοβούλως στον Δήμο Καβάλας, δήλωσε την πράξη του και αποχώρησε. Την επομένη, ο ίδιος επανατοποθέτησε τα παγκάκια στην αρχική θέση τους και η Τεχνική Υπηρεσία τα στερέωσε με… ηλεκτροκόλληση.

Άγνωστο παραμένει εάν ο εν λόγω κάτοικος του Παληού θα υποστεί κάποιες κυρώσεις για την «αυτοδικία».
Πηγή: kavalapost.gr

Ελλάδα

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

σκαφος λιμενικο επιχειρηση διασωσης νυχτα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.