Ελλάδα

Ξήλωσε τα παγκάκια επειδή τον ενοχλούσαν!

Παγκάκια

Στη θέση τους βρίσκονται από την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 τα δύο παγκάκια που είχαν «κάνει φτερά» από τον περιφερειακό δρόμο του Παληού (οδός Καζαντζάκη) όπου τα είχε τοποθετήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έναν χρόνο πριν, ανταποκρινόμενη σε αίτημα των κατοίκων του οικισμού.

Τα παγκάκια «αγνοούνταν» από τις αρχές της εβδομάδας, με κατοίκους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να δηλώνουν άγνοια για το πού μπορεί να έχουν «καταλήξει».

Τελικά, το «μυστήριο» λύθηκε… Τα δύο παγκάκια είχε αφαιρέσει κάτοικος Παληού επειδή, κατά δήλωσή του, τον… ενοχλούσαν! Ο κύριος αυτός πήγε κάποια στιγμή στο σημείο και ανενόχλητος ξεβίδωσε τις τέσσερις βίδες που τα στερέωναν στο κράσπεδο, πέταξε το ένα παγκάκι στον γκρεμό κάτω από τον δρόμο και πήρε το δεύτερο στο… σπίτι του όπου, για λίγα 24ωρα, «κοσμούσε» τον κήπο του!

Μετά και τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε, ο «δράστης» εμφανίστηκε αυτοβούλως στον Δήμο Καβάλας, δήλωσε την πράξη του και αποχώρησε. Την επομένη, ο ίδιος επανατοποθέτησε τα παγκάκια στην αρχική θέση τους και η Τεχνική Υπηρεσία τα στερέωσε με… ηλεκτροκόλληση.

Άγνωστο παραμένει εάν ο εν λόγω κάτοικος του Παληού θα υποστεί κάποιες κυρώσεις για την «αυτοδικία».
Πηγή: kavalapost.gr

Ελλάδα

Μενάνδρου: Δέκα συλλήψεις από την αστυνομική επιχείρηση της Κυριακής

οδός μενάνδρου ΕΛΑΣ

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά την διάρκεια νέας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή της Ομόνοιας και κυρίως στην οδό Μενάνδρου, όπου την περασμένη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και ακόμη ένα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Υπενθυμίζεται, ότι στη συμπλοκή έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις δέκα συλλήψεις, οι τέσσερις είναι για παρεμπόριο, ισάριθμες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και δύο για ναρκωτικά. Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγιναν, επίσης, 96 προσαγωγές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες της ανθρωποκτονίας του Αφγανού και του σοβαρού τραυματισμού ομοεθνή του και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή τους.