Ελλάδα

Ξεκίνησαν περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με ηχογραφημένο μήνυμα στις πλατείες

περιπολίες ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες

Ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν «η μάχη της πλατείας» με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το βράδυ της Τρίτης έφοδος της αστυνομίας απομάκρυνε συγκεντρωμένους από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Έως και τις 4 Οκτωβρίου είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στην Αττική για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείας, πάρκα και δημόσιους χώρους.

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι αυτοί που δεν συμμορφώνονται και ειδικά το πρωί κατακλύσουν τις πλατείες της πρωτεύουσας μη κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας και μη φορώντας προστατευτική μάσκα.

Για να αποκλείσει αυτές τις μικρές εστίες πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού η ΕΛ.ΑΣ έχει βάλει από την Τρίτη σε εφαρμογή σχέδιο για την εκκένωσή τους.

Με περιπολίες στις γειτονιές αλλά και στις πλατείες του κέντρου αλλά και ηχογραφημένο μήνυμα που ακούγεται στους δρόμους η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί τους πολίτες.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για την αποτροπή συνωστισμού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο να αποχωρήσει από την πλατεία και μετά από λίγη ώρα η πλατεία άδειασε.

Τη στιγμή της εφόδου στην πλατεία βρισκόντουσαν πάνω από εννέα άτομα, που είναι το επιτρεπόμενο όριο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για να αποχωρήσουν.

Αστυνομικοί πλησίασαν τα νεαρά κυρίως άτομα που καθόντουσαν στην πλατεία φορώντας μάσκες  και όπως φαίνεται στα βίντεο τους κάνουν συστάσεις να αποχωρήσουν με τους περισσότερους να υπακούουν.

Ωστόσο αρκετοί αντέδρασαν στην επιβολή προστίμων, προσπαθώντας να αποδείξουν στους αστυνομικούς ότι τους επιβάλλεται άδικα.

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν πρόστιμα σε εκπαιδευτικούς παρά τις βεβαιώσεις και τα μέτρα προστασίας

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστος καλούνται να πληρώσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων!

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από την αστυνομία - στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - βρέθηκαν και οι τρεις να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο μετακινούνταν όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός πως είχαν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κίνησης προς τον χώρο εργασίας τους και φορούσαν εντός του οχήματος τις προστατευτικές μάσκες, οι αστυνομικοί έκοψαν κανονικά τις κλήσεις με τα πρόστιμα!

Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς
Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, όταν απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα, καθώς τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχαν τα σχετικά έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία για την κίνηση των εκπαιδευτικών, το αίτημά τους έπεσε στο κενό!  

Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!
Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!

Το σωματείο εκπαιδευτικών και ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Θεσσαλίας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών, σε ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και το αρμόδιο υπουργείο.