Ελλάδα

Τον έπιασαν με χειροβομβίδες στο Ι.Χ. και οπλοστάσιο στο σπίτι

οπλοστάσιο-Κιλκίς

Άφωνοι έμειναν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, όταν ερεύνησαν την κατοικία και μια αποθήκη ενός 32χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε συλληφθεί από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή του Κιλκίς, έχοντας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πέντε παλιές αμυντικές χειροβομβίδες, μία ξιφολόγχη και έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Στην έρευνα που ακολούθησε στις ιδιοκτησίες του, βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό, το οποίο προφανώς είχε βρει κάνοντας λαθρανασκαφές στις περιοχές όπου διαδραματίστηκαν μάχες την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 65 χειροβομβίδες, 17 οπλοβομβίδες, ένας όλμος, ένα ολμοβόλο, τρία περίστροφα, ένα τυφέκιο, δυο ξίφη, 16 ξιφολόγχες, 135 στρατιωτικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία αντιαρματικά φυσίγγια και ένας αντιαρματικός κάλυκας, 21 βλήματα φυσιγγίων, ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, 31 κάλυκες και διάφορα μέρη πολεμικών τυφεκίων και περιστρόφου.

Όλα τα πολεμικά ευρήματα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Στρατού, ενώ ο 32χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ελλάδα

Τσιόδρας: Καλεσμένος στη συζήτηση της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σωτήρης Τσιόδρας

Ο γνωστός πλέον σε όλους Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο πρώτος καλεσμένος του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το όνομα «Συζητώντας με…»

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του δημοφιλούς καθηγητή Λοιμωξιολογίας ότι σταματά τις καθημερινές ενημερώσεις για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας θα δώσει το «παρών» την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, στις 4.00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρόκειται για μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτό στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, όπως ορίζεται, είναι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας η Υγεία

Κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από το κανάλι της ελληνικής προεδρίας στο youtube.

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα, μπορούν να τις αποστείλουν έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας της ελληνικής προεδρίας.