Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισέβαλαν στην Έκθεση Βιβλίου και ματαίωσαν εκδήλωση για τη λογοτεχνία του Ισραήλ

Θεσσαλονίκη έκθεση βιβλίου Ισραήλ
 clock 12:38 | 11/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το απόγευμα του Σαββάτου στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μέλη φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εκδοτών εισέβαλαν στην αίθουσα Cosmos της ΔΕΘ, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο «Μεταβαλλόμενα τοπία της εβραϊκής λογοτεχνίας», υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εισέβαλαν στον χώρο, αφήνοντας άναυδους τόσο τους διοργανωτές όσο και το κοινό που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, εν τέλει ακυρώθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση. 

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες πως σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) έσπευσε να πανηγυρίσει για την... επιτυχία της, δηλαδή για τη ματαίωση της εκδήλωσης την οποία ζητούσε τα προηγούμενα 24ωρα. «Συνάδελφοι τα καταφέραμε...», έγραψε, μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο facebook. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνικό: Η Βουλγάρα οικιακή βοηθός και η βιασύνη της να θάψει τις σορούς της οικογένειας

Παπάς Λέων ΙΔ': ''Ακολουθούμε τα χνάρια του Φραγκίσκου''

Πούτιν: Πρότεινε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία την Πέμπτη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis