Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό

ekab-1-1021x580.jpg

Ένας Αλγερινός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο Αλγερινός δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο, που εικάζεται ότι ήταν μαχαίρι. Περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το κίνητρο της επίθεσης ήταν η ληστεία.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο άνδρας μεταφέρθηκε εν ζωή και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, αλλά με εκσπλάχνωση, φέροντας πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα

 

Ελλάδα

Από σήμερα η ενεργοποίηση δικαιωμάτων των αγροτών

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.jpg

Από σήμερα άνοιξε η κυβέρνηση το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων. 

Το σύστημα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών άνοιξε δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, με στόχο να υπάρξει μια ανάσα ρευστότητας εξαιτίας των γενικευμένων καταστροφών που υπέστησαν τη φετινή χρονιά.  

Το σύστημα για την ενεργοποίηση αναμένεται να μείνει ανοιχτό έως και τις 15 Μαΐου, με τους παραγωγούς να έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν την κάρτα αγρότη μέσα από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, η οποία εκδίδεται εντός δύο ημερών. 

Με την κάρτα στην κατοχή τους, οι αγρότες θα μπορέσουν να έχουν άμεση ρευστότητα.