Ελλάδα

Θεοδωρίδου - AstraZeneca: Ίδια τα ηλικιακά κριτήρια - Τι ισχύει για γυναίκες κάτω των 50 ετών

Μαρία Θεοδωρίδου

Τη συνέχιση των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η κ. Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εκτιμά ότι ο κίνδυνος για τέτοια επεισόδια είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες μικρότερες των 50 ετών. Τόνισε δε ότι παίζει ρόλο εάν είναι καπνίστριες αλλά και το επίπεδο τον οιστρογόνων στον οργανισμό τους. Παράλληλα, συστήνει στις γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-49 ετών να επιλέξουν mRNA εμβόλιο. "Tα εμβόλια mRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών" πρόσθεσε.

"Η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος από τον εμβολιασμό υπερτερεί του ρίσκου θρόμβωσης και θρομβοπενίας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η συνέχιση του εμβολιασμού ως έχει" είπε χαρακτηριστικά. "Όσον αφορά στη 2η δόση, συστήνεται η συνέχιση με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση τέτοιων επεισοδίων είναι εξαιρετικά σπάνια κατά τη δεύτερη δόση" κατέληξε.

Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας για εμβολιασμό: ανοίγει η πλατφόρμα για την ομάδα 30-34 με όλα τα εμβόλια

Κρήτη - κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.517 νέα κρούσματα - 44 θάνατοι - 547 οι διασωληνωμένοι

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER