Ελλάδα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικογένειας

antimetopisi-dhmografikou.jpg

Η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αποτελούν, μεταξύ άλλων, τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας σύμφωνα με την υφ. Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, η προγραμματική πολιτική στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικούς άξονες: α) στην ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, β) στην ανάπτυξη στρατηγικού πλαισίου κοινωνικής πολιτικής και γ) στην προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ. 

Η οικογένεια

Αναφορικά με την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, «τα μέτρα που προωθούνται είναι τόσο ποιοτικού όσο και ποσοτικού χαρακτήρα και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: 
2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα 
Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί 
Ενίσχυση του προγράμματος για τα σχολικά γεύματα ώστε το πρόγραμμα να εκτελείται με διαφάνεια και ακόμα μεγαλύτερο όφελος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Πρόσθετα κίνητρα σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το 30ό έτος. 
Διασφαλίζουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά
Ενισχύουμε το πρόγραμμα “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” στη κατεύθυνση της αύξησης της γυναικείας απασχόλησης 
Ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίηση των παιδιών σε νεαρή ηλικία». 

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.