Ελλάδα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικογένειας

antimetopisi-dhmografikou.jpg

Η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, καθώς και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αποτελούν, μεταξύ άλλων, τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας σύμφωνα με την υφ. Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, η προγραμματική πολιτική στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικούς άξονες: α) στην ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, β) στην ανάπτυξη στρατηγικού πλαισίου κοινωνικής πολιτικής και γ) στην προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ. 

Η οικογένεια

Αναφορικά με την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, «τα μέτρα που προωθούνται είναι τόσο ποιοτικού όσο και ποσοτικού χαρακτήρα και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: 
2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα 
Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί 
Ενίσχυση του προγράμματος για τα σχολικά γεύματα ώστε το πρόγραμμα να εκτελείται με διαφάνεια και ακόμα μεγαλύτερο όφελος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Πρόσθετα κίνητρα σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το 30ό έτος. 
Διασφαλίζουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά
Ενισχύουμε το πρόγραμμα “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” στη κατεύθυνση της αύξησης της γυναικείας απασχόλησης 
Ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίηση των παιδιών σε νεαρή ηλικία». 

Ελλάδα

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

σκαφος λιμενικο επιχειρηση διασωσης νυχτα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.