Ελλάδα

Συναγερμός στην Κυλλήνη για τον εντοπισμό νάρκης σε παραλία

αστυνομια

Ξεχασμένη νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε κοντά στην παραλία της Κυλλήνης την Τρίτη. Το συγκεκριμένο γεγονός σήμανε συναγερμό στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που έχει οριοθετήσει την περιοχή, έχει τοποθετήσει σημαδούρα και εκτελεί περιπολίες για να αποτρέπει τον κόσμο να πλησιάσει.

Η νάρκη αναμένεται να καταστραφεί με ασφαλή τρόπο από εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών τις επόμενες ημέρες, ωστόσο αποτελεί έναν πονοκέφαλο για όλους στην περιοχή.

Η νάρκη εντοπίστηκε τυχαία κοντά στην ακτή της παραλίας «Πετρέλαια» και προφανώς τα ρεύματα την έβγαλαν τόσο κοντά στην ακτή που κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους.

Ελλάδα

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Με NAVTEX δεσμεύει περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

navtex

Συνεχίζοντας την προκλητική πολιτικής της στο Αιγαίο η Τουρκία εξέδωσε σήμερα NAVTEX, για τις 29 Σεπτεμβρίου, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Εντός της NAVTEX, εμπίπτει και περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Η έκδοση της NAVTEX συνέπεσε με τις δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα δικαίωματά της και σε αυτό το πλαίσιο θα ενισχύσει το πολεμικό ναυτικό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν και Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τη «Γαλάζια Πατρίδα»