Ελλάδα

Στη Βουλή η διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κρήτης για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας

κέντρο υγείας

Στη Βουλή κατατέθηκε ως αναφορά από τον γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, έγγραφο-απόφαση με την έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΔ Κρήτης για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση – απαξίωση των Κέντρων Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Συγκεκριμένα η υπ. αριθμό 57/14.6.2016 απόφαση Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Κρήτης, σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας αναφέρεται στην επιβεβλημένη σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, αναβάθμιση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας, αντί της επιχειρούμενης υποβάθμισης τους, με την κατάργηση των μικροβιολογικών εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας της Χώρας.

Το θέμα είναι σοβαρό για τους Περιφερειακούς Δήμους, καθώς με την παραπάνω κατάργηση που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τα Κέντρα Υγείας, θα πρέπει να μεταφέρεται το αίμα με ειδικά μισθωμένο όχημα στα Νοσοκομεία δύο φορές την εβδομάδα (7442/7-6-2016 ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης).

Έτσι λοιπόν αποφασίζει, να σταλεί έγγραφο σε αρμόδια πρόσωπα και φορείς που να επισημαίνεται
η έντονη δυσαρέσκεια της, για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας που προκαλείται από την κατάργηση των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων που λειτουργούν σ’ αυτά και απόφαση της για επιδίωξη της άμεσης αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας και των Υπηρεσιών που παρέχουν, με την επαρκή στελέχωσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό».

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γώγος: Κανένα δεδομένο που να δείχνει πως το εμβόλιο επηρεάζει την γονιμότητα

χαράλαμπος γώγος

Απόλυτα σαφής ήταν ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Απαντώντας στο θέμα για τις έγκυες γυναίκες, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος ενώ αναφερόμενος στο θέμα της γονιμότητας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο».

Ο κ. Γώγος, τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε συνέντευξή του  τόνισε ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Δεν ανανέωσε την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο