Ελλάδα

Σαρώνουν τα μελτέμια - Μέχρι 111 χιλιόμετρα η μέγιστη ταχύτητα ριπών

μελτέμι

Το ισχυρό μελτέμι που πνέει στο Αιγαίο την Τρίτη, έχει σαν συνέπεια την παρουσία ενισχυμένων βορείων ανέμων σε διάφορα σημεία της χώρας, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. 

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Παξιμάδα Καρύστου, οι ριπές άγγιξαν τα 111 χιλιόμετρα ανά ώρα πριν τις 4 το απόγευμα, τη στιγμή που ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεντέλης κατέγραψε μέγιστη τιμή ριπών 76 χιλιομέτρων την ώρα. 

Στον Ισθμό της Κορίνθου, οι ριπές έφτασαν στα 85 χιλιόμετρα την ώρα, στην Κάρυστο τα 81 χιλιόμετρα και στο κέντρο Παλλήνη - Κωστέας Γείτονας τα 74 χιλιόμετρα ανά ώρα. Υψηλές ταχύτητες καταγράφηκαν, μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης και στα κέντρα Σαμοθράκης (74 χλμ/ώρα), Χαλκίδας (71 χλμ/ώρα) και Άνω Λιοσίων (69 χλμ/ώρα). 

Η συγκεκριμένη ισχύς του ανέμου και οι υψηλές θερμοκρασίες με τα διάφορα προβλήματα που αυτές έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες, σε μεγάλο μέρος της χώρας, συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο μίγμα, το οποίο ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φροντίζει να προειδοποιεί σε τακτική βάση για τις περιοχές, στις οποίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές.

Ελλάδα

Έκρυβαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, 1 τόνο και 181 κιλά κοκαΐνης

κόκα

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών εξιχνιάστηκε μετά από πολύχρονη έρευνα και επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, ενώ επίσης κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία μέχρι στιγμής, προέρχεται από τον 'Αγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο.