Ελλάδα

Σαρώνουν τα μελτέμια - Μέχρι 111 χιλιόμετρα η μέγιστη ταχύτητα ριπών

μελτέμι

Το ισχυρό μελτέμι που πνέει στο Αιγαίο την Τρίτη, έχει σαν συνέπεια την παρουσία ενισχυμένων βορείων ανέμων σε διάφορα σημεία της χώρας, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια. 

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Παξιμάδα Καρύστου, οι ριπές άγγιξαν τα 111 χιλιόμετρα ανά ώρα πριν τις 4 το απόγευμα, τη στιγμή που ο μετεωρολογικός σταθμός της Πεντέλης κατέγραψε μέγιστη τιμή ριπών 76 χιλιομέτρων την ώρα. 

Στον Ισθμό της Κορίνθου, οι ριπές έφτασαν στα 85 χιλιόμετρα την ώρα, στην Κάρυστο τα 81 χιλιόμετρα και στο κέντρο Παλλήνη - Κωστέας Γείτονας τα 74 χιλιόμετρα ανά ώρα. Υψηλές ταχύτητες καταγράφηκαν, μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης και στα κέντρα Σαμοθράκης (74 χλμ/ώρα), Χαλκίδας (71 χλμ/ώρα) και Άνω Λιοσίων (69 χλμ/ώρα). 

Η συγκεκριμένη ισχύς του ανέμου και οι υψηλές θερμοκρασίες με τα διάφορα προβλήματα που αυτές έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες, σε μεγάλο μέρος της χώρας, συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο μίγμα, το οποίο ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φροντίζει να προειδοποιεί σε τακτική βάση για τις περιοχές, στις οποίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μία ακόμη νεκρή - Στους 222 ο συνολικός απολογισμός

κορωνοϊός νοσοκομείο ασθενής

Ένα ακόμη θύμα θρηνεί η χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό καθώς, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, μία γυναίκα 84χρόνων άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Με τον νέο αυτό θάνατο, ο αριθμός των θυμάτων φτάνει συνολικά τους 222 νεκρούς στην Ελλάδα από κορωνοϊό.

Όπως διευκρινίζεται, ο νέος θάνατος δεν σχετίζεται με τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.