Ελλάδα

Πρόεδρος Ρομά Λάρισας: «Ας βάλει ο Θεός το χέρι του…» (βίντεο)

Νίκος Παϊτέρης

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία Τσιόδρα – Χαρδαλιά, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΡΟΜΑ Λάρισας κ. Νίκος Παϊτέρης, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισε:

“Όπως όλη η Ελλάδα και όλο το σύμπαν έχει κορωνοϊό, έτσι έτυχε και σε εμάς, δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Σήμερα με τις δειγματοληψίες θα δούμε τι ακριβώς θα βγει, ας βάλει ο Θεός το χέρι του».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του:

Ελλάδα

Στο Άγιο Όρος το τελευταίο αντίο στον μητροπολίτη Κινσάσας

Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος

Στο ιερό κελί των Αρχαγγέλων στη Μικραγιάννα του Αγίου Όρους θα ψαλλεί αύριο το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου.

Ο μακαριστός ανακαίνισε εκ βάθρων το ιστορικό κελί των Αρχαγγέλων όπου εκεί μονάζει ο κατά σάρκα αδελφός του Ιερομόναχος Νεκτάριος.

Ιερό κελί Αγίων Αρχαγγέλων - Άγιο Όρος
Ιερό κελί Αγίων Αρχαγγέλων - Άγιο Όρος

Ήταν η αγαπημένη αετοφωλιά του ιεραπόστολου Επισκόπου, ο σταθμός του πνευματικού του ανεφοδιασμού και τώρα η τελευταία και αιώνια κατοικία του.

Επίσης κατόπιν οδηγίας του μητροπολίτη Κανάνγκας κ. Θεοδοσίου, τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας, την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου στο Άγιον Όρος, θα ψαλλεί ταυτοχρόνως η εξόδιος ακολουθία στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας, στην Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», καθώς και στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Κανάνγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κρητικός ηθοποιός αποκαλύπτει: «Πήγα στο Άγιον Όρος για να μη βλέπω άλλες γυναίκες!»

Αόρατοι μοναχοί του Αγίου Όρους: Θρύλος ή πραγματικότητα;