Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης

οικονομίδης

Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης. Γεννημένος το 1952 στην Αθήνα, αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εγγράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και φτάνει έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει ιατρός.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν όμως η δημοσιογραφία. Ξεκινά να διαγράφει την σταδιοδρομία του, το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης. Στην συνέχεια εργάζεται στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διατελεί Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής».

Αν και έχασε την μάχη με τον καρκίνο, ο Αλέξανδρος Οικονομίδης άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση.

Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν επαγγελματία δημοσιογράφο, καταρτισμένο στο αντικείμενό του, ευγενή και ευαίσθητο που κέρδιζε την εκτίμηση όλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα αγαπημένα του πρόσωπα και ιδιαίτερα την σύζυγό του, Δέσποινα Μακρινού όπως και τη κόρη του.
Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ελλάδα

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού

κορωνοϊός

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Κρήτη (Το πρώτο που εντοπίζεται στο νησί) και στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti το κρούσμα μεταλλαγμένου ιού, εντοπίστηκε στο Ηράκλειο και αφορά σε μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται - όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες - να είναι εισαγόμενα.

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός που εντοπίστηκε σε 2 κρούσματα -με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας- 1 κρούσμα στην Αττική και 1 στην Κρήτη δεν φαίνεται να πέρασε τις πύλες εισόδου της χώρας. Οι 2 αυτές περιπτώσεις μεταλλαγμένων κρουσμάτων είναι σε καραντίνα.

 

 

 

Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, τα προηγούμενα 24 κρούσματα που ήταν ήδη γνωστά είχαν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας και συνεπώς ήταν εισαγόμενα. Συνεπώς, ο προβληματισμός είναι για τα δύο «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 1.717 έλεγχοι - 56 πρόστιμα