Ελλάδα

Πάσχα - Κέρκυρα: Συνωστισμός για το έθιμο των μπότηδων - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις

κερκυρα πασχα

Συνωστισμός δημιουργήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας για το χαρακτηριστικό έθιμο του νησιού, με το σπάσιμο των «μπότηδων».

Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρήθηκαν και παρά τα απαγορευτικά της πανδημίας, το έθιμο τηρήθηκε και από τα σπίτια με τα παραδοσιακά «νταμάσκο» πέριξ του Λιστόν, τα εντυπωσιακά πήλινα δοχεία έπεσαν με κρότο από τα μπαλκόνια σηματοδοτώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης.

Το έθιμο πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, όταν δεν επιτρεπόταν από τους Ενετούς στους ορθόδοξους Κερκυραίους να γιορτάσουν το βράδυ την Ανάσταση. Πάντως, τόσο κατά το σπάσιμο των κανατιών, όσο και αργότερα το απόγευμα, η κίνηση στο κέντρο της Κέρκυρας ήταν αυξημένη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να απευθύνει ξανά έκκληση μέσω μεγαφώνων στους συγκεντρωμένους να διαλυθούν.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ μόλις στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ο κόσμος άρχισε σταδιακά να αποχωρεί.

 

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Αν βάλουμε τα δυνατά μας ίσως σώσουμε το καλοκαίρι

ΕΟΔΥ: Δεν θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα κρούσματα

Σκέρτσος: Δανείστηκε τον σκύλο του Μητσοτάκη και έστειλε ευχές για Πάσχα

 

Υγεία

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ για τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna

εμβόλιο Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε απόψε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου της εταιρείας Moderna για την Covid-19 μπορεί να χορηγηθεί σε ανθρώπους άνω των 18 ετών τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο αυτό είναι το δεύτερο που εγκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού μελετήθηκαν τα δεδομένα που δείχνουν ότι η τρίτη δόση του Spikevax, χορηγούμενη 6-8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, οδήγησε στην αύξηση των αντισωμάτων στους ενήλικες, τα επίπεδα αντισωμάτων των οποίων έφθιναν, ανέφερε ο ΕΜΑ στην ανακοίνωσή του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΗΠΑ: Εξιτήριο Βαρθολομαίου από το νοσοκομείο

Πειραιάς: Νεκρός 40χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων

Ηράκλειο: Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 - Το πρόγραμμα και η παρέλαση

ESPA BANNER