Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Περισσότερα από 25.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα μας (Βίντεο)

Παπαευαγγέλου

Η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σχολιάζοντας τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας, τόνισε ότι και σήμερα είχαμε περισσότερα από 500 κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική, αλλά και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, σε Λάρισα, Σέρρες και Μαγνησία.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 14 ημερών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση στον αριθμό των κρουσμάτων και στην 16η θέση από πλευράς θνητότητας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου, εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας βρίσκονται περισσότερα από 25.000 ενεργά κρούσματα. Συμπλήρωσε δε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα βελτιώνονται, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από ότι αναμενόταν.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της, γιατί υπάρχουν περιοχές, οι οποίες μετά από 3 εβδομάδες μέτρων εξακολουθούν να καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός το οποίο απέδωσε σε συρροές.

 

 

 

Ελλάδα

Γώγος - κορωνοϊός: Το δίωρο στην αγορά πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο

αγορά χριστούγεννα

«Tόσο όσο» είναι βελτιωμένη η επιδημιολογική κατάσταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δεν είναι αυτή που θα ήθελε να είναι κανείς, αλλά δεν κι εύκολο να είναι αυτό που θέλαμε τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε. 

«Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε. Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο σημείωσε ο καθηγητής. 

«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα, προειδοποίησε ο κ. Γώγος.  Αν περάσουμε το στάδιο με αυστηρή των απλών μέτρων προστασίας.  «Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού» προειδοποίησε. Από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η εισήγηση της επιτροπής ήταν ένα επόμενο μέτρο και η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα. «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσπάθησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους...

Κρήτη: Πρωινή "επίσκεψη" του Εγκέλαδου

Κρήτη - καιρός: Χιόνια, κρύο και καταιγίδες σήμερα στο νησί