Ελλάδα

Οργή Αρκουμανέα: Ένα και μοναδικό το μητρώο καταγραφής των κρουσμάτων (Βίντεο)

Παναγιώτης Αρκουμανέας

"Απαράδεκτα και κακόβουλα" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δύο μητρώα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αρκουμανέας υπάρχει μόνο ένα μητρώο καταγραφής. «Το μόνο που κάνουν αυτά τα δημοσιεύματα είναι να βλάπτουν», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Αρκουμανέας.

 

 

 

Ελλάδα

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα

Έλεγχοι

Στις τελικές εισηγήσεις τους για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα προχώρησαν οι λοιμωξιολόγοι.

Επίσης πρότειναν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 22:00 και όχι από τις 21:00. Ακόμη, κατέληξαν στο ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00. 

Ακόμη, κατέληξαν στο ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή από τις 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00.

 

Στο ερώτημα τώρα για το πώς θα κάνουμε τραπέζι του Πάσχα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν ότι το πασχαλινό τραπέζι στους εσωτερικούς χώρους, δηλαδή σε σπίτια, θα γίνεται μόνο με δύο οικογένειες, δηλαδή έως 9 άτομα σε κλειστούς χώρους και έως 12 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Στο ερώτημα για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου, δηλαδή να λειτουργήσουν τα καφέ και τα εστιατόρια μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με πολύ αυστηρά μέτρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου.

 

Διαβάστε επίσης:

Άγιο Φως: Γρίφος και φέτος η μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα

"Ανάσα ζωής" για χιλιάδες Κρητικούς που αναμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους