Ελλάδα

"Να λάβουν και οι ασκούμενοι δικηγόροι το επίδομα των 800 ευρώ"

Δικηγόροι

Την ένταξη των ασκούμενων δικηγόρων στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βερβεσός, απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, κοινοποιούμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης  Κωνσταντίνο Τσιάρα και ζητεί να υπαχθούν στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των κλάδων που πλήττονται από τον κοροναϊό και οι ασκούμενοι δικηγόροι (συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν επιτύχει στις πρόσφατες εξετάσεις ασκούμενων, αλλά δεν έχουν ακόμα κάνει έναρξη στην εφορία).

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός ζητεί να:

α) καταβληθεί και σε αυτούς το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και

β) να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ κλάδου υγείας, κατ' αρχάς για 3 μήνες, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο, και εν τέλει για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα έκτακτα μέτρα.

Ελλάδα

Κάσος: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

Σεισμογράφοι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε, το Σάββατο, στις 17:58, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στην Κάσο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.