Ελλάδα

Μαυροντυμένοι με κουκούλες λήστεψαν περίπτερο

Ένοπλη Ληστεία

Η αρπαγή χρημάτων ή ο εκφοβισμός του ιδιοκτήτη ήταν ο στόχος των δυο κουκουλοφόρων που λήστεψαν ένα περίπτερο στη Θήβα πυροβολώντας; Αυτό ερευνά η Ασφάλεια, καθώς οι δράστες φέρονται να άφησαν ένα απειλητικό μήνυμα.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, που είναι πρώην αστυνομικός, είχε πεταχτεί ως το σπίτι του και είχε ζητήσει από μια 47χρονη φίλη του να μείνει για λίγο στο πόδι του. Μόλις έφυγε, όμως, εμφανίστηκαν δυο μαυροντυμένοι άνδρες με ολοπρόσωπες κουκούλες που κρατούσαν κοντόκαννες καραμπίνες και ζήτησαν τα χρήματα.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα δύο παιδιών, τρομοκρατήθηκε αλλά προσπάθησε να τους ξεγελάσει δίνοντάς τους μερικά κέρματα. Εκείνοι επέμειναν σε άπταιστα ελληνικά και τους έδωσε γύρω στα 150 ευρώ. Όμως, οι κακοποιοί ζήτησαν κι άλλα και πυροβόλησαν δύο φορές προκαλώντας ζημιές στα τζάμια και το πλαίσιο του περιπτέρου! Φεύγοντας, άφησαν κάποιο μήνυμα για τον ιδιοκτήτη, που έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς οι οποίοι αναζητούν τους δράστες.

Ελλάδα

ΕΛΤΑ: Επιτυχές το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Στις 1.968 οι αιτήσεις συμμετοχής

ΕΛΤΑ

Με επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 1.968, καλύπτοντας το στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα του εταιρικού μετασχηματισμού της εταιρίας.

Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει ένα σημείο αναφοράς, καθώς αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον επιτυχημένα Προγράμματα Εθελούσιας Εξόδου που επιχειρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα, το οποίο ολοκληρώθηκε εντός του προϋπολογισμού που είχε καθορισθεί, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και απευθυνόταν σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, παρέχοντας ένα ελκυστικό πακέτο αποζημίωσης, με σημαντικές πρόνοιες. Το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε από τους δικαιούχους και η υψηλή συμμετοχή τους επιβεβαίωσε τον προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό του, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και προσδοκίες διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού.

Η ολοκλήρωση του Προγράμματος, σημειώνει η εταιρεία, αποτελεί κομβικό σημείο του εταιρικού μετασχηματισμού και πλέον η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρεί στα επόμενα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού, που έχουν στόχο τη μετεξέλιξη του οργανισμού σε μία σύγχρονη και κερδοφόρα επιχείρηση, που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της διαφυλάσσοντας παράλληλα τον κοινωνικό της ρόλο, ως φορέας της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Η Διοίκηση έχει λάβει ειδική μέριμνα ώστε η αποχώρηση των εργαζομένων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, να πραγματοποιηθεί ομαλά, το προσεχές διάστημα, χωρίς να επηρεασθεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και ταυτόχρονα εκφράζει τη δέσμευσή της ότι όλα τα σημεία εξυπηρέτησης των ΕΛΤΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κανονικά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα 

Μυτιλήνη - Καρά Τεπέ: Έγκυος Αφγανή αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της

Δήμος Φαιστού: Ενεργοποίηση νέας γεώτρησης

Ισλανδία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ