Ελλάδα

Ληστές εισέβαλαν σε εργοστάσιο - Χτύπησαν τον φύλακα

αστυνομια

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε εργοστάσιο πλαστικών στο 5ο χλμ της Ε.Ο. Θήβας-Χαλκίδας.

Οπως αναφέρει η αστυνομία, σύμφωνα με το lamiareport, οι ληστές προσπάθησαν να διαρρήξουν το πακτωμένο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και έφυγαν με άδεια χέρια. Οι δράστες έφτασαν τα ξημερώματα στο χώρο του εργοστασίου με ασημί αυτοκίνητο και αφού χτύπησαν στον 58χρονο φύλακα, εισέβαλαν στο εργοστάσιο.

Οι ληστές βρήκαν το χρηματοκιβώτιο και αρχικά προσπάθησαν να σηκώσουν. Οταν διαπίστωσαν πως δεν αυτό δεν ήταν δυνατό προσπάθησαν να το παραβιάσουν. Οταν κατάλαβαν ότι ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα, έφυγαν με άδεια χέρια. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα για τη ληστεία και τη σχετική έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.
 

Ελλάδα

Από σήμερα η ενεργοποίηση δικαιωμάτων των αγροτών

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.jpg

Από σήμερα άνοιξε η κυβέρνηση το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων. 

Το σύστημα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών άνοιξε δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, με στόχο να υπάρξει μια ανάσα ρευστότητας εξαιτίας των γενικευμένων καταστροφών που υπέστησαν τη φετινή χρονιά.  

Το σύστημα για την ενεργοποίηση αναμένεται να μείνει ανοιχτό έως και τις 15 Μαΐου, με τους παραγωγούς να έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν την κάρτα αγρότη μέσα από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, η οποία εκδίδεται εντός δύο ημερών. 

Με την κάρτα στην κατοχή τους, οι αγρότες θα μπορέσουν να έχουν άμεση ρευστότητα.