Ελλάδα

Λέσβος: Απόπειρα αυτοκτονίας στο ΚΥΤ Μόριας

μόρια

Απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr.

Την ίδια ώρα, η φήμη που διακινήθηκε ευρέως ότι «άνοιξαν τα σύνορα της Ευρώπης και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που παραλαμβάνει αιτούντες άσυλο» ξεσήκωσε μέρος των προσφύγων και μεταναστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί πρόσφυγες να βγουν στους δρόμους του νησιού και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Ελλάδα

Τραγωδία: Νεκρό βρέφος 40 ημερών

ΕΚΑΒ

Πέθανε ένα βρέφος μόλις 40 ημερών. Ειδικότερα, το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Το άτυχο βρέφος γεννήθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ είχε ήδη παρουσιάσει προβλήματα υγείας.

Στο νοσοκομείο έσπευσε και κλιμάκιο της Ασφάλειας Κοζάνης, ώστε να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς, μέχρι στιγμής, να προκύπτει κάποιο εμφανές στοιχείο για τα αίτια θανάτου του μωρού.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής που να ενέχει υποψίες κορωνοϊού. Σε κάθε περίπτωση, θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου.