Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Kορωνοϊός: «Κάντε τεστ πριν φύγετε για διακοπές» -Tριπλάσια κρούσματα σε σχέση με πέρυσι

συνταξιούχοι διακοπές
 clock 21:15 | 21/07/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να κάνουν τεστ πριν φύγουν για διακοπές απηύθυνε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, «πέρυσι τέτοιο καιρό συγκριτικά με φέτος δεν υπάρχει σύγκριση. Πέρυσι ήταν γύρω στα 187, τώρα έχουμε φτάσει στα 570, έχουμε 21 θανάτους».

Όπως εξήγησε πρόκειται για την καινούρια μετάλλαξη: «Καλό θα ήταν τώρα πριν πάνε διακοπές, να κάνουν ένα τεστ, γιατί εκεί που θα πάνε, αν έχουν και απλά συμπτώματα, μεταδίδουν. Και όταν μεταδίδεις, σημαίνει ότι αρρωσταίνει κόσμος. Για αυτό, όταν υπάρχει μία αδιαθεσία, ένα τεστ πρέπει να γίνεται», συνέχισε και τόνισε ότι ιδιαίτερα προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, οι ειδικά οι άνθρωποι άνω των 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα που αν νοσήσουν θα πρέπει να πάρουν αντιικά φάρμακα.

Η κ. Παγώνη εξήγησε επίσης ότι το στέλεχος FLiRT που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή μεταδίδεται εύκολα και έχει απλή κλινική εικόνα με βήχα και πυρετό για 2-3 μέρες.

 

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες 20 ημέρες

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παθολόγος-λοιμωξιολόγος, καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και επιστημονικά υπεύθυνη του Post Covid Ιατρείου, Γαρυφαλλιά Πουλάκου ανέφερε ότι τις τελευταίες 20 ημέρες διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα, καθώς σχεδόν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα νοσούντα με covid.

«Δεν ξέρουμε αν είναι η κορύφωση ακόμα. Η αίσθηση μου είναι ότι περίπου η ίδια ένταση θα διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα. Ευτυχώς, στην πλειονότητα των περιστατικών, η νόσηση είναι ελαφρά. Και στο νοσοκομείο μας έχουν αυξηθεί πλέον οι εισαγωγές μας. Οι κλίνες covid, που τους τελευταίους μήνες είχαν μειωθεί στο ελάχιστο, (υπήρχαν μόνο δύο κλινικές για κρεβάτια covid) τώρα είναι σχεδόν πλήρεις και από ό,τι φαίνεται δεν επαρκούν. Οπότε σιγά σιγά όλες οι κλινικές αρχίζουν και νοσηλεύουν και περιστατικά covid σε κάποιους θαλάμους τους, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση. Υπάρχουν στο νοσοκομείο και σοβαρές περιπτώσεις και φυσικά, και κάποιες διασωληνώσεις με νοσηλεία στη ΜΕΘ», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χτυπούσαν τον 64χρονο ακόμα και όταν λιποθύμησε -Γλεντούσαν με αλκοόλ για 12 ώρες

Κρήτη: Το ρήγμα που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ είχε δώσει σαν σήμερα σεισμό 8,5 Ρίχτερ

Οι Έλληνες επιλέγουν χώρες του εξωτερικού για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis