Ελλάδα

Κορωνοϊός - Αύξηση των διασωληνωμένων - 8 νέοι σε ηλικία μεταξύ των 71 νεκρών

κρεβάτι νοσοκομείου

Η πιο βαριά μέρα της πανδημίας ήταν η Κυριακή, καθώς χάθηκαν από κορωνοϊό 71 συμπολίτες μας, πέθαιναν δηλαδή τρεις άνθρωποι κάθε μία ώρα!

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό καθώς μπορεί τα κρούσματα χθες να ήταν λιγότερα (καταγράφηκαν 1.698 κρούσματα, τα 435 από αυτά στη Θεσσαλονίκη και τα 405 στην Αττική), ωστόσο ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων προκαλεί τεράστια ανησυχία.

Ενα στοιχείο που επίσης σοκάρει είναι ότι οκτώ από όσους απεβίωσαν ήταν νέοι, μέχρι 40 ετών. 

Οσον αφορά τους διασωληνωμένους, πλέον είμαστε στους 392! Σε μία εβδομάδα, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ στη χώρα μας αυξήθηκαν σε ποσοστό περίπου 72%, καθώς 164 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνώθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες! 

Το γεγονός ότι το σύστημα υγείας δέχεται σημαντικές πιέσεις αποδεικνύεται από τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων.

Σε μια κομβική στιγμή, ο κόσμος καλείται να τηρήσει τα μέτρα και να αποφεύγει τις μετακινήσεις, ενώ αγωνία επικρατεί για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Στο άλλο μείζον θέμα που εστιάζουν οι ειδικοί είναι στο κατά πόσο θα είναι εφικτή η άρση των μέτρων τα Χριστούγεννα. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει μερική χαλάρωση των μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών. Ωστόσο, η ολική άρση του lockdown δεν μοιάζει δυνατή.

 

Gossip - LifeStyle

Μιλλούση: Οι παρενέργειες που αντιμετωπίζει εδώ και τρεις ημέρες από τον εμβολιασμό της

millousi.jpg

Η Βασιλική Μιλλούση εμβολιάστηκε και αποκάλυψε πως εδώ και τρεις ημέρες έχει πυρετό και παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της.

«Τρίτη ημέρα με πυρετό από το εμβόλιο. Πείτε μου ότι το περάσατε και εσείς να μην φοβάμαι», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Η ανάρτηση της Μιλλούση
Η ανάρτηση της Μιλλούση

Διαβάστε επίσης Κατσαφάδου: «Με το σπαθί μου τα έχω καταφέρει όλα και δεν έχω ανάγκη κανέναν»