Ελλάδα

Κορωνοιός: Απαγορεύονται οι μετακινήσεις φοιτητών

φοιτητές

Νέες διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά στα πανεπιστήμια και τους φοιτητές έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι έως τις 30 Νοεμβρίου αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης. Τα ίδια ισχύουν για τις βιβλιοθήκες, τις αίθουσες κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαγορεύονται επίσης οι ημερίδες και όλες οι εκδηλώσεις εντός των ιδρυμάτων. Κατόπιν αυτών το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση δεν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης των φοιτητών, των μεταπτυχιακών και των υποψηφίων διδακτόρων για τις ανάγκες των σπουδών τους.

Να μετακινηθούν θα μπορούν μόνο οι φοιτητές που εργάζονται ή έχουν συμβάσεις σε έργα και προγράμματα των ΑΕΙ. Οι φοιτητικές εστίες θα λειτουργούν κανονικά, ενώ τα εστιατόρια συνεχίζουν να παρέχουν σε πακέτο φαγητά . Επίσης, η διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία εντός των ΑΕΙ αναστέλλεται  για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Οσον αφορά στα συγγράμματά τους οι φοιτητές θα τα παραλάβουν στα σπίτια τους από εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER