Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Λίγες μέρες καλοκαίρι και μετά χειμώνας - Τι λένε οι μετεωρολόγοι
άνοιξη
 clock 13:27 | 01/02/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαίρι για λίγες μέρες και μετά... χειμώνας!

Ηλιοφάνεια αναμένεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με την θερμοκρασία να παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, πιθανότατα έως την προσεχή Τετάρτη.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο ακόμα θερμότερες αέριες μάζες.

Η θερμή εισβολή, με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν σε επίπεδα ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή, θα κορυφωθεί κατά το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, οπότε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή, αλλά μεγάλη, υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 04/02. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χάρτες με την απόκλιση της θερμοκρασίας από τις "κανονικές" για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας που χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis