Ελλάδα

Guardian για Mύκονο: «Ο παράδεισος του παράλογου πλούτου»

μυκονος.jpeg

To «Νησί των Ανέμων» που λειτουργεί ως «μαγνήτης» για το διεθνές τζετ σετ μετατράπηκε σε παράδεισο παράλογου πλούτου με σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που πήρε μία γεύση από την ζωή της Μυκόνου. 

Υπό τον τίτλο:«Σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη», το άρθρο που υπογράφει ο Ρούπερτ Νιτ υπογραμμίζει τις αναπάντεχες ελλείψεις στις παραλίες του νησιού όπως κουβαδάκια και φτυαράκια, δηλαδή παιδιά με τα παιχνίδια τους.

«Δεν.. μπορείς να βρεις κουβαδάκι και φτυαράκι στις παραλίες, κοινώς παιδιά με τα παιχνίδια τους, αλλά μπορείς να βρεις να αγοράσεις μια τσάντα Gucci των 10.000 ευρώ ή μια καλλιτεχνική δημιουργία των 250.000 ευρώ», σχολιάζει ο δημοσιογράφος. 

Ο ίδιος περιγράφει πώς η μαζική εισροή δισεκατομμυριούχων μετέτρεψε τη Μύκονο σε «έναν παράδεισο παράλογου πλουτισμού» αλλά και τα όσα έζησε εντυπωσιασμένος στο Nammos στην Ψαρού, έναν προορισμό που επιλέγουν κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της υφηλίου για να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας. 

«Αυτή η λωρίδα άμμου, στη νοτιοδυτική ακτή της Μυκόνου, δεν είναι μια απλή παραλία», γράφει ο Νιτ για γνωστή παραλία του νησιού, όπου αποφάσισε να ρωτήσει που μπορεί να αγοράσει στρώμα θαλάσσης ή άλλα «συμπράγκαλα» για την παραλία. «Οι πελάτες μας δεν είναι συνήθως τέτοιου είδους άνθρωποι», του απάντησε η γυναίκα στην υποδοχή. 

Ελλάδα

Από σήμερα η ενεργοποίηση δικαιωμάτων των αγροτών

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.jpg

Από σήμερα άνοιξε η κυβέρνηση το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων. 

Το σύστημα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών άνοιξε δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, με στόχο να υπάρξει μια ανάσα ρευστότητας εξαιτίας των γενικευμένων καταστροφών που υπέστησαν τη φετινή χρονιά.  

Το σύστημα για την ενεργοποίηση αναμένεται να μείνει ανοιχτό έως και τις 15 Μαΐου, με τους παραγωγούς να έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν την κάρτα αγρότη μέσα από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, η οποία εκδίδεται εντός δύο ημερών. 

Με την κάρτα στην κατοχή τους, οι αγρότες θα μπορέσουν να έχουν άμεση ρευστότητα.