Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Γάλλοι διανοούμενοι συγκεντρώνουν χρήματα για τους Έλληνες
gallia.jpg
 clock 15:32 | 01/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι «Interdemos», μία ομάδα επτά Γάλλων διανοούμενων, απευθύνει έκκληση για online δωρεές μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας KissKissBankBank, με στόχο να συγκεντρωθούν 300.000 ευρώ έως τις 6 Απριλίου.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στις αυταρχικές οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται, μη λαμβάνοντας υπόψη το ανθρώπινο κόστος.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, πρόκειται να δοθούν στην ελληνική πρωτοβουλία Solidarity4All η οποία παρέχει τροφή, πρόσβαση στην εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη σε άπορους πολίτες.

«Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ζητώντας μία διαφορετική ζωή» αναφέρει η ιστορικός Sophie Wahnich, ενώ η συγγραφέας Marie Cosnay, σημειώνει, ότι η πρωτοβουλία των Interdemos, είναι μια μορφή πολιτικού ακτιβισμού. «Το κάνουμε και για τους εαυτούς μας. Με το να δώσουμε τα χρήματά μας στους Έλληνες αμφισβητούμε και απορρίπτουμε την πολιτική της ΕΚΤ, προσφέροντας παράλληλα μία εναλλακτική λύση σε όσους υποφέρουν από αυτήν την πολιτική».

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis