Ελλάδα

Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ στο υπουργείο Οικονομικών για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων

κορωνοϊός εμπορικά καταστήματα

Σύμφωνα με τις ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με κρατική εντολή, όσο και για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στις πληττόμενες από την υγειονομική κρίση. Η διευκόλυνση αυτή ισχύει και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των ως άνω κατηγοριών.

Ωστόσο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, φαίνεται πως η σημαντική αυτή διευκόλυνση δεν ισχύει για τους εταίρους των επιχειρήσεων όπως πχ ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ κλπ, που καλούνται ως φυσικά πρόσωπα να καταβάλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις κανονικά, παρόλο που το εισόδημα τους είναι άμεσα εξαρτώμενο με την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλο στάθηκε στο παραπάνω γεγονός και ανέφερε συγκεκριμένα πως εάν το ζήτημα αυτό πράγματι έχει διαφύγει των σχετικών ρυθμίσεων θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, ώστε να μην κινδυνεύσουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά οφειλετών λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα με έξι τραυματίες στην Εθνική Οδό Λάρισας- Τρικάλων

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα με έξι τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα, ενώ έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Αντιεμβολιαστές: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές

Ηράκλειο: Λουκέτο για 1 μήνα σε beach bar στον Καρτερό και πρόστιμο