Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας

Image
ΕΛΙΕς
 clock 09:25 | 15/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) διοργανώνει Ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23/11, στις 10.00 π.μ., στο  Λαϊκό Πανεπιστήμιο, (Ευριπίδου 12, έτος ίδρυσης 1864).

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας  ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στον ρόλο της Γυναίκας. Η παρούσα πρόσκληση είναι ανοικτή και η Ημερίδα απευθύνεται με εκλαϊκευμένες ομιλίες μελών της 4Ε στο ευρύ κοινό .

Πρόγραμμα

10.00: Προσέλευση.

10.30: Κήρυξη έναρξης εργασιών από την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου.

10:45 Σταύρος Βέμμος, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΓΠΑ, Πρόεδρος 4E, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας».

11.00: Συμβολικές βραβεύσεις γυναικών για την προσφορά τους στην ελληνική ελαιοκομία (σε αλφαβητική σειρά):

Γκερέκου Άντζελα (Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού)

– Καμηλάκη – Πολυμέρου Αικατερίνη (Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών)

– Μυλωνά Μαρία (ελαιοπαραγωγός)

– Χριστοπούλου Έφη (χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια)

– Τριχοπούλου Αντωνία (Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ)

Image
αφισα

11.30: Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, Δρ. Ομότιμη ερευνήτρια, Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, «Ελιά και Πολιτισμός, ο ρόλος της Γυναίκας».

11.45 Χρήστος Ζερεφός, Γ.Γ. Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και κλιματολογίας, «Χαιρετισμός – Η σημασία της ελιάς για το κλίμα».

12.00: Γιώργος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, «Η ελαιοκαλλιέργεια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».

12.15: Έφη Χριστοπούλου, χημικός, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IOC, ελαιογευσιγνώστρια, «Παρθένο ελαιόλαδο και καταναλωτής».

12.30: Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ελαιόλαδο: Ένα βασικό συστατικό της Μεσογειακής Δίαιτας που είναι υγιεινή λιπαρή ύλη με αντιφλεγμονώδη δράση».

12.45: Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, «Φάε 5 ελιές την ημέρα».

13.00: Στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με δημοσιογράφους και θέμα «Είναι το ελαιόλαδο ένα ακριβό είδος πολυτελείας;» (Συντονίζει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργο-οικονομολόγος, εκδότης, αντιπρόεδρος 4Ε).

14.00: Ελαφρύ γεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία Κατσούρη: Σε μαχαίρι με το αίμα του βρέθηκε DNA Έλληνα που συνελήφθη

Λέκκας: Θα χρειαστούν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και μια πενταετία για να συνέλθει η Θεσσαλία

Χρυσοχοΐδης: Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα φάρμακα

 



 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis