Ελλάδα

Έκλεψαν τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του χωριού

Έκλεψαν το Χριστουγεννιάτικο στολισμό του χωριού.jpg

Μοιάζει απίστευτο αλλά σύμφωνα με τα καταγγελόμενα άγνωστοι έκλεψαν το μεγαλύτερο μέρος του Χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Πήραν μέρος του στολισμού και σε άλλα σημεία κατέστρεψαν τον στολισμό.

Σύμφωνα με πληροφοριές ο πρόεδρος ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλίες για να είναι στολισμένο το χωριό όσο το δυνατόν καλύτερα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος στο neohorikillinis.blogspot.com "... σήμερα ξημερώματα Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019 άγνωστοι κατέστρεψαν και έκλεψαν, ότι είχε τοποθετηθεί από την Κοινότητα και άλλους φορείς από Χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Συγκεκριμένα έχει καταστραφεί το υλικό της χριστουγεννιάτικης φωταγώγησης έχουν κοπεί - ξηλωθεί οι φωτοσωλήνες αυτό ανήκει ως δημόσιου υλικό είναι επί 5ετίας παραδοτέο στην κοινότητα και φυλάσσετε μετά τις χριστουγεννιάτικες εορτές στο κτίριο της κοινότητας από τον πρόεδρο.

Εκλάπη ακόμη υλικό που είχε αγορασθεί  με προσωπικά έξοδα από τον πρόεδρο της κοινότητας, λόγω των παραπόνων πολλών συγχωριανών για μη σωστό Χριστουγεννιάτικο στολισμό του χωριού μας.

Για όλα τα παραπάνω έχει επιληφθεί του θέματος ο πρόεδρος ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της διατήρησης της κοινοτικής τάξης.

Ενημερώθηκαν από τον ίδιο οι αστυνομικές αρχές και όλοι οι αρμόδιοι. ''

Ελλάδα

Θλίψη: 1 με 4 Αυγούστου κάηκε άνω του 50% της έκτασης που καίγεται σε μια αντιπυρική περίοδο

φωτια πυρκαγια πυροσβεστικη πυροσβεστης

Θλίψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις προκαλεί η εκτίμηση καμένων -στις τελευταίες πυρκαγιές- εκτάσεων, από το Beyond EO Center του Αστεροσκοπίου Αθηνών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων για την εβδομάδα 1-4 Αυγούστου 2021 ξεπερνάει το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια αντιπυρική περίοδο. Ενδεικτικά, το 2020 η καμένη έκταση ήταν 10.376 εκτάρια και 9.405 εκτάρια το 2019.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Beyond EO Center, ο αρχικός υπολογισμός των καμένων εκτάσεων των πυρκαγιών στη Ρόδο (1/8/2021), Αττική (3/8/2021), Εύβοια (3/8/2021) και Ανατολική Μάνη (3/8/2021) ανέρχεται στα περίπου 6.000 εκτάρια (60.000 στρέμματα).

Λαμβάνοντάς ωστόσο υπόψη και τις μεγάλες πυρκαγιές την περίοδο Μαΐου - Ιουλίου 2021 (Αίγιο, 252,22 εκτάρια, Σάμος 406 εκτάρια, Στύρα Ευβοίας 395 εκτάρια, Κεφαλονιά 604 εκτάρια και Σχίνος Κορινθίας 5020 εκτάρια), η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου στα 124.000 στρέμματα.

«Πάμε ίσως σε εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ενώ ζήτησε ετοιμότητα για τα πλημμυρικά φαινόμενα, που θα ακολουθήσουν την καταστροφή των δασικών εκτάσεων.  

«Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο, γεγονότα που θα υποβοηθηθούν από τα μελτέμια που είναι προ των πυλών. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρόδος: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών μετά την πυρκαγιά

Φωτιά στην Εύβοια: Σπάνε πόρτες για να αναζητήσουν εγκλωβισμένους (βίντεο)

Λέκκας: Στους 600 βαθμούς η θερμοκρασία στην φωτιά στη Βαρυμπόμπη- βίντεο