Κοινωνία

Αυξήθηκαν τα διαζύγια εν μέσω καραντίνας

διαζυγιο

Η καραντίνα κάποιους τους έφερε όντως κοντά (με την ανάλογη και απαραίτητη φυσική απόσταση) και κάποιους τους απομάκρυνε με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τα διαζύγια.

«Είναι μεγάλη αλήθεια. Διότι πολλά ζευγάρια που δεν τα πήγαιναν καλά, έβρισκαν σαν πρόφαση, έλειπαν από το σπίτι, δεν συναντιόνταν και πολύ όμως τώρα μέσα στην καραντίνα που ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν στο σπίτι είδαν τα προβλήματα μπροστά τους» είπε χθες (28 Απριλίου) σε πρωινή εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια, Άννα Κορσάνου.

«Κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα και πάρα πολλά ζευγάρια πήραν τηλέφωνα στα δικηγορικά γραφεία για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες διαζυγίου μόλις ανοιξουν τα δικαστήρια» πρόσθεσε.

 

 

Πολιτική

Πλακιωτάκης: «Μπλόκο» σε πάνω από 12.000 ταξιδιώτες

λιμάνι πειραιά - ουρές ταξιδιωτών

Οι έλεγχοι στους ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και πλήρεις, και θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού τόνισε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν επετράπη η επιβίβαση σε πάνω από 12.000 άτομα από τότε που ανέλαβε το λιμενικό τους ελέγχους και ότι υπάρχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα απαπτυχθεί τις επόμενες μέρες, για την ενίσχυση των λιμεναρχείων κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για όλους τους ταξιδιώτες που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, κατά την επιστροφή τους από τα νησιά στις πόλεις.

Σημείωσε ότι κατά τη μετάβαση στα νησιά το self test δεν γίνεται δεκτό για τους ταξιδιώτες άνω των 17 ετών που θα πρέπει να επιδεικνύουν μοριακό ή rapid test.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργαζόμενοι ΓΝΑΝ: Καταγγέλουν τις μετακινήσεις προσωπικού

Λάρισα - Νέα γυναικοκτονία: Τη σκότωσε μέσα στο μαγαζί της αδελφής της (Βίντεο)

Κρήτη: Πατέρας και κόρη «ξάφριζαν» ό,τι έβρισκαν από νοσοκομείο