Ελλάδα

300 εκατομμύρια από το Παρακαταθηκών για χωροταξικές μελέτες στους Δήμους

ΚΕΔΕ

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα το Ταμείο Παρκαταθηκών και Δανείων, προκειμένου οι δήμο να εκπονήσουν μελέτες για τον χωροταξικό σχεδιασμό.

Διαχειριστής του προγράμματος σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr θα είναι το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα θα είναι στον αέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Οπως τονίζουν παράγοντες του ΤΠΔ, πρόκειται για το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας καθώς κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει αν δεν γνωρίζει τις χρήσεις γης και το περιβάλλον της επένδυσης ειδικά στον τομέα του τουρισμού που αποτελεί και αιχμή του δόρατος της εθνικής οικονομίας.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι παράγοντες του ΤΠΔ, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου παίρνει στα χέρια τους ένα ώριμο έργο που μπορεί να το θέσει σε λειτουργία από τις πρώτες ημέρες της θητείας του. 
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί μελέτες των δήμων για την διευθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού και τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 50 νεκροί - 101 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά

Σωτήρης Τσιόδρας

Ένας μόλις θάνατος ασθενή με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50.

Σήμερα, Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα, καθώς και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Έτσι, τα συνολικά κρούσματα (μαζί με αυτά στο πλοίο) ανέρχονται στα 1.415.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 6 έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον, σε μια ακόμα έκκληση για τήρηση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με τις αναφορές ότι για τους θανάτους στην Ελλάδα απάντησε πως «είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο».

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό» συμπλήρωσε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε στο «Αττικόν» και το «Αγία Βαρβάρα».

«Τους στέλνω γρήγορα περαστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ήρωες της πρώτης γραμμής» κατέληξε.