Ελλάδα

Πολιτική

Α. Τσίπρας: Η εντολή του δημοψηφίσματος είναι διαπραγμάτευση, όχι ρήξη

τσίπρας διάγγελμα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να ζητήσει τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ανέφερε στο μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ. Συμπλήρωσε ότι η εντολή του δημοψήφισματος δεν είναι εντολή για ρήξη, αλλά διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός γιορτάζει τη δημοκρατία, αύριο όμως ξεκινά η διαπραγμάτευση.

«Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες», ανέφερε  για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

«Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία», σημείωσε.

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα», πρόσθεσε. χρειάζεται ενότητα ομοψυχία 

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με αμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος. 

Αυτήν τη φορά, συνέχισε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους. 

 

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αναχωρεί το πρωί για την Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος

Προσευχή με μετανάστες, στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού, στην Κύπρο, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην διάρκεια της προσευχής του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο ναό και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο με αυτή τη συνάντηση προσευχής.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα, παρόντος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πάπας αναχωρεί αύριο στις 09.15 για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα: Τα μέτρα της Άστυνομίας

Λέσβος: Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER