Ελλάδα

Αγροτικά

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους

αροτες τρακτερ

Για μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση προετοιμάζονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στη φορολογία. 

Από την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε μέτωπο τόσο στον αγροτικό, όσο και στον κτηνοτροφικό κόσμο και τα πρώτα μπλόκα στήθηκαν στον Προμαχώνα των Σερρών, ενώ και στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τον Έβρο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη οι αγροτικές ομοσπονδίες κινητοποιούνται προγραμματίζοντας σειρά κινητοποιήσεων. 

Στην τελική φάση τους αναμένεται να μπουν την Τετάρτη 20 του μήνα οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει προγραμματιστεί πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση με μπλόκα που θα στηθούν σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. 

Σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, αναμένεται να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην Εθνική Οδό με πιθανότερο σημείο τον κόμβο Νίκαιας. 

Την απόφαση των αγροτών για την ακριβή ημερομηνία «βαραίνει» και η διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών καθώς από εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται κακοκαιρία.

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων -βάσει της απόφασης που ελήφθη χθες κατά την πανελλήνια συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη- ετοιμάζεται στις 20 Ιανουαρίου να βγει στη Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Γυρτώνης.

Στις 28 Ιανουαρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται ότι η συνολική επιβάρυνση από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, ξεπερνά τις δυνατότητές τους. Σύμφωνα πάντως με την πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η επιβάρυνση θα είναι κλιμακωτή και θα έχουν διαφορετική φορολογία οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ελλάδα

Άγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές

Επιχειρηση Γκρεμος

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών στο Αγιο Ορος, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το απόγευμα.

Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Είχαν πάρει λάθος μονοπάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους από άνδρες της ΕΜΑΚ, που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Η επιχείρηση εντοπισμού διενεργήθηκε από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Σε θέση «μάχης» οι έξι υποψήφιοι

ESPA BANNER