Εκλογές 2019

Η Ελένη Βατσινά για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ελένη Βατσινά

Την ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε, σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά, απευθύνοντας ένα θερμό "ευχαριστώ" σε όλους εκείνους τους πολίτες που εισέπραξαν το μήνυμά της για ανανέωση και Αλλαγή και στήριξαν με την ψήφο τους, το "Κίνημα Αλλαγής" και το πρόσωπό της.

Η δήλωση της Ελένης Βατσινά

"Το εκλογικό αποτέλεσμα μας βρίσκει ικανοποιημένους για το διψήφιο ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Ηρακλείου, καθώς το ποσοστό αυτό καταδεικνύει τη διατήρηση των δημοκρατικών δυνάμεων σε επίπεδο νομού.

Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως, αν και απολύτως σεβαστό από όλους, μας βρίσκει και προβληματισμένους για το στόχο του διψήφιου ποσοστού που δεν επιτεύχθηκε σε εθνικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή συνιστά νέο γύρο αυτοκριτικής, ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινάει για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το "Κίνημα Αλλαγής" να δεσμεύεται πως, σε κάθε περίπτωση, θα αποτελέσει τη φωνή της Λογικής και θα αναλάβει το ρόλο της υπεύθυνσης Αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι με αφορά, η πορεία μου στην πρώτη μου προσπάθεια στη "μάχη" του σταυρού, με αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και απολύτως ικανοποιημένη. Τις τελευταίες εβδομάδες "όργωσα" το νομό Ηρακλείου, συνάντησα πλήθος ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν και θέλησαν να εναποθέσουν πάνω μου τις ελπίδες τους, κι αυτό αποτελεί ένα εφόδιο βαρύνουσας σημασίας που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία μου.

Εκ του αποτελέσματος συμπεραίνει κανείς πως το κάλεσμα για στήριξη σε νέους ανθρώπους που μπορούν να φέρουν "φρέσκες" ιδέες και ανανέωση, βρίσκει "ευήκωα ώτα", με την ελπίδα η ανάγκη αυτή να αναγνωρίζεται από ολοένα και περισσότερους.

Δεσμεύομαι να παραμείνω στο πλευρό κάθε πολίτη και να συνδράμω από την πλευρά μου, σε ό,τι δύναμαι, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και του επιπέδου ζωής".

Πολιτική

Καμίνης: Η ΝΔ μας προετοιμάζει για την καταστρατήγηση του Συντάγματος

kaminis.jpg

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εισάγει ένα σύστημα με μπόνους 50 εδρών, για το πρώτο κόμμα, προίκα με την οποία θα μπορεί να κατακτήσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, έστω και αν έχει ψηφιστεί μόνο από το 36,5% των εκλογέων», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια.

   «Με λίγα λόγια, μια μειοψηφία η οποία μόλις υπερβαίνει το 1/3 του εκλογικού σώματος, μπορεί να μετατραπεί σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία», παρατήρησε ο Γιώργος Καμίνης και κατήγγειλε: «Επειδή αυτό το καλπονοθευτικό νομοσχέδιο αδυνατεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές, η ΝΔ διακηρύσσει, με κάθε ευκαιρία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επανειλημμένα και εκ των προτέρων, ότι θα δυναμιτίσει τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης, από την επόμενη Βουλή. Για το λόγο αυτό δεν διστάζει να τσαλακώσει το Σύνταγμα, το οποίο με το άρθρο 37, μέσα από μια λεπτομερή ρύθμιση του μηχανισμού των διερευνητικών εντολών, εξαντλεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να διαμορφωθεί πολυκομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να αποφευχθεί η διάλυση της Βουλής».

   Ιδίως για τη ρύθμιση που, όπως είπε, κινείται σε βάρος των συνδυασμών κομμάτων, η κυβέρνηση ανοιχτά δηλώνει ότι είναι μια ρύθμιση που πολεμάει τους καιροσκοπικούς συνασπισμούς. «Καιροσκοπικοί συνασπισμοί ήταν η πολυκομματική κυβέρνηση με ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τη χώρα; Ήδη λοιπόν υπάρχει ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. Γιατί η ΝΔ μας καλεί να ψηφίσουμε ένα εκλογικό σύστημα που μετατρέπει μια μειοψηφία σε μονοκομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο Γ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ, από την άλλη, μας προϊδεάζει ότι ετοιμάζει καταστρατήγηση του Συντάγματος, διότι αρνείται, εκ των προτέρων, να συμμορφωθεί με το άρθρο 37 του Συντάγματος που ωθεί τα κόμματα να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτή την δυνατότητα η ΝΔ την υπονομεύει από τώρα».