Εκλογές 2019

Γιώργος Σισαμάκης: «Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο»

periodeia_geitonies4.jpg

Ανακοίνωση της παράταξης "Ηράκλειο για όλους".

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Σε γειτονιές που «αναστενάζουν» και ζητούν την προσοχή την οποία έχει υποχρέωση να δώσει η Δημοτική αρχή, βρέθηκε κλιμάκιο της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη. 

Μια μικρή περιοδεία στις οδούς Κονδυλάκη, Μ. Μερκούρη και ΕΟΚ «έβγαλε» στην επιφάνεια σημαντικά ζητήματα και προβλήματα, τα οποία, μέχρι τώρα,  οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να βάλουν «κάτω από το χαλί» παρά να δώσουν λύσεις.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν στην έντονη ανασφάλεια που αισθάνονται καθώς η παραβατικότητα παρουσιάζει έξαρση. 
Μίλησαν για κρούσματα ληστειών αλλά και διακίνησης ναρκωτικών πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων, ζητήματα που άπτονται μεν της άμεσης αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ., αλλά για τα οποία οφείλει να πιέζει για λύσεις η πλευρά του Δήμου. 
Στις συζητήσεις δεν έλειψαν τα παράπονα σχετικά με την κατάσταση των υποδομών – με τις λακκούβες στους δρόμους να έχουν την τιμητική τους - της καθαριότητας, της ύδρευσης. «Είμαστε τόσο κοντά κι όμως αισθανόμαστε πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

«Μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή για την αναγκαιότητα ενός “Δημοκρατικού” δήμου στην πράξη, ενός Δήμου που δεν θα έχει ανισότητες και στον οποίο κανένας δεν θα αισθάνεται αποκλεισμένος ή παραμελημένος» ανέφερε στους συνομιλητές του ο Γ. Σισαμάκης. 

Υπογράμμισε πως το πρόγραμμα της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σε όλες τις γειτονιές και τη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής όλων. 
«Δεν έχει κανένα νόημα να αναβαθμίζεται το κέντρο του Ηρακλείου και να βυθίζονται στο τέλμα οι συνοικίες» επανέλαβε ο κ. Σισαμάκης, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτέλους η ώρα να σταματήσει να υπάρχει ένα Ηράκλειο «πολλών ταχυτήτων».

Κρήτη

Ηράκλειο

Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου

Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου

Εντάχθηκε στον «Φιλόδημο II»  η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για αναβάθμιση και την επέκταση και την αναβάθμιση του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Η πρόταση, προϋπολογισμού  650.000 ευρώ (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των δυο υφισταμένων κτιρίων του Κυνοκομείου, την επέκταση της χωρητικότητάς του κατά 60 σκυλιά (σήμερα χωράει 80), την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων, την δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου παιχνιδιού για τα σκυλιά ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 

Επί της ουσίας, το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου θα εκσυγχρονιστεί, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί. 

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης: «Πρόκειται για μια σημαντική  εξέλιξη που μας επιτρέπει πλέον να τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε το Δημοτικό Κυνοκομείο να αναβαθμιστεί ουσιαστικά. Το πρόβλημα των αδεσπότων παραμένει οξύ στο Ηράκλειο και ευελπιστούμε ότι με το συγκεκριμένο έργο μπορεί σε κάποιο βαθμό να αμβλυνθεί». 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πέθανε μόνη, μέσα στο σπίτι

Κρουσώνας: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε