Εκλογές 2019

Δήλωση Νίκου Ηγουμενίδη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ηγουμενιδης

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιούλη, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών επιβεβαιώνει ότι η Αριστερά είναι εδώ. O ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη σταθερή ηγεμονική δύναμη συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς, την ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας.
Συμμετείχα στην εκλογική μάχη με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ιδανικά της Αριστεράς.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους και πορεύτηκαν δίπλα μου σε αυτήν τη δύσκολη αναμέτρηση.»

Πολιτική

Πλεύρης: Εμείς την πατρίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα

Θάνος Πλευρης

«Η απλή αναλογική δημιουργεί πολλές αντιπολιτεύσεις και καμία κυβέρνηση», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού συστήματος στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πει "κερδίσαμε της εκλογές, αυτοδυναμία έχουμε. Κάτσε να δούμε και στα 3 με 3,5 χρόνια να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι μας βολεύει". Έρχεται όμως, από το πρώτο εξάμηνο και αλλάζει το νόμο», είπε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή γνωρίζει ότι θα είναι αντιπολίτευση, το μόνο που θέλει να κάνει είναι δυσκολεύει τη χώρα να κυβερνηθεί. Αυτό που έκανε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που ήξερε ότι έχει χάσει όλες τις περιφέρειες και όλους τους δήμους και το μόνο τον ενδιέφερε ήταν να μην μπορεί να κυβερνηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ίδιο θέλετε να κάνετε και στη χώρα».

   Εμείς είμαστε συνεπείς, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε: «Πάντα αυτά τα εκλογικά συστήματα φέρναμε, όταν ήμασταν στην εξουσία, και το είχαμε πει και προεκλογικά. Εσείς δεν είστε συνεπείς. Γιατί αυτό θα σας συνοδεύει πάντα. Ότι, όταν ήσασταν πρώτο κόμμα, δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Οκτώ μήνες είχατε χρόνο και δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Γιατί; Γιατί είστε πολιτικά καιροσκόποι. Διότι γνωρίζατε ότι το "πρώτη φορά Αριστερά", θα είναι το μήνυμα για να σας φέρνει συνεχώς, στην αντιπολίτευση και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μπρος στο κομματικό σας όφελος, να μην μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Εκεί διαφέρουμε. Εμείς προτιμούμε κυβέρνηση, ακόμα και μια κακή κυβέρνηση που θα μπορούσε να ήσασταν εσείς, αλλά να μπορεί να κυβερνάται ο τόπος. Έχουμε διαφορετικά προτάγματα. Εμείς την πατρίδα, εσείς το κόμμα».