Εκλογές 2019

Αυγενάκης σε ΕΜΑΚ: Εγγυόμαστε για ένα συγκροτημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

1_emak_her.jpg

Δελτίου Τύπου από το γραφείο του Γραμματέα της ΠΕ της Νέαε Δημοκρατίας και υποψήφιοιυ βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη:

Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφ. Κρήτης κ. Νικόλαο Λαγουδάκη, με τον Διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης κ. Σταύρο Καλογιαννάκη  και τον Διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου κ. Γιώργο Σταυρακάκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. 

Ο κ. Αυγενάκης αφού συζήτησε με τα στελέχη της ΕΜΑΚ και τον κ. Στ. Καλογιαννάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επεσήμανε ότι: «Η πολιτική προστασία είναι εκείνος ο μηχανισμός, ο οποίος προλαμβάνει, προειδοποιεί, παραμένει πρώτος στην περίπτωση που υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Σήμερα δεν έχουμε μηχανισμό πολιτικής προστασίας ουσιαστικό. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα συγκροτημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, στην ενημέρωση, σε ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας:
Οι Δήμοι έχουν μια ευθύνη να εκπαιδεύσουν τους κατοίκους, τι συμβαίνει σε μια περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Η πρώτη μονάδα πολιτικής προστασίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να είναι ενημερωμένος και να ξέρει τι πρέπει να κάνει.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σύστημα -όπως το 112- έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το 112είναι πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί δεν λειτουργεί ήδη.

Είναι αδικαιολόγητο σήμερα στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας να μην έχουμε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης όταν ξέρουμε ότι πολλά από τα φαινόμενα αυτά είναι άκρως προβλέψιμα και γνωρίζουμε ποιες περιοχές στην Ελλάδα είναι επιρρεπείς σε ακραία φαινόμενα. Θα αναλάβουμε μεγάλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, σε επίπεδο έγκαιρης προειδοποίησης ώστε να μη χάνουμε ανθρώπινες ζωές και βέβαια θα αναπτύξουμε μια συνεννόηση με τους αρμόδιους και για την υποστήριξη των κρίσιμων υποδομών μας».