Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα υποστηρίζει την "παγκόσμια συμμαχία" κατά του Ισλαμικού Κράτους
Η Ελλάδα υποστηρίζει την "παγκόσμια συμμαχία" κατά του Ισλαμικού Κράτους
 clock 18:24 | 12/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Θετικά απάντησε σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιδέα «δημιουργίας μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών», που θα συντονίζει τις αντιδράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, η δράση του οποίου «έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».

Στη συγκεκριμένη πρόταση, ήδη από τη σύνοδο του Κάρντιφ, έχουν δηλώσει την ετοιμότητα συμμετοχής τους η Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Τουρκία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται η «πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη συγκεκριμένη διεθνή πρωτοβουλία ταυτόχρονα με την «αλληλεγγύη» της προς την Ιρακινή κυβέρνηση, τους χριστιανούς, τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής «που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης, που πρέπει να εξαλειφθεί».

Πηγή: ΑΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis