Skip to main content
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
'Αρχισαν τα... όργανα και η γκρίνια στη ΝΔ
'Αρχισαν τα... όργανα και η γκρίνια στη ΝΔ
 clock 11:01 | 18/01/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Λίγες μέρες έμειναν ακόμη μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και στη ΝΔ άρχισε μεγάλη γκρίνια. Τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσες άλλες διενεργήθηκαν για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος, όλες είναι δυσμενείς για τη ΝΔ και την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση με μη αναστρέψιμη διαφορά από το πρώτο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (χαρακτηριστικά στη Β' Αθηνών φημολογείται ότι η διαφορά είναι 20 μονάδες!).

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στο κυβερνών κόμμα κλίμα διχόνοιας με αλληλοκατηγορίες μεταξύ των στελεχών, για το ποιός ευθύνεται. Οι περισσότεροι, καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά καθώς και στους στενούς του συνεργάτες, που τον συμβουλεύουν. Ανάμεσα στ' άλλα, κατηγορούν τον απερχόμενο πρωθυπουργό ότι το κυριότερο λάθος του ήταν η απόφασή του να μην δεχτεί τηλεοπτική αντιπαράθεση (debate)  με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αποφυγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης, υποδηλώνει ηττοπάθεια. Ένα άλλο σημαντικό λάθος που του χρεώνουν, είναι η στρατηγική που ακολουθεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κυρίως για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί στις ομιλίες του. Αυτές οι σκληρές ομιλίες -υποστηρίζουν όσοι τις αντιμάχονται -είναι να "φανατίσουν" τους οπαδούς του κόμματος κι όχι να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι θ' αυξήσουν τα ποσοστά και θα ψαλιδίσουν τη διαφορά. Με τέτοιου ύφος και περιεχόμενου ομιλίες δεν προσελκύεις τους αναποφάσιστους, αλλά τους στρέφεις στο κόμμα που έχει το ρεύμα. Ένα ακόμη σημαντικό λάθος που καταλογίζεται στον Αντώνη Σαμαρά, είναι η εμμονή του να μην ακούει άλλες γνώμες πέραν αυτών των στενών συνεργατών του, που τον ακολουθούν από την Πολιτική Άνοιξη και "παραμέρισαν" όλους τους άλλους, σαν να μην είχε η ΝΔ άλλα αξιόλογα στελέχη.

Στη ΝΔ ήδη, κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες και δελφίνοι της αρχηγίας, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Παρ' όλο που οι εκλογές είναι ακόμη μπροστά, οι...γνωρίζοντες τα εσωτερικά του διαχρονικού αυτού κόμματος εξουσίας, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χαράξουν νέα πορεία, θεωρώντας τον Σαμαρά παρελθόν για τη ΝΔ. Το μόνο που μπορεί ν' ανατρέψει τα δεδομένα, είναι να κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές ή να τις χάσει με μικρή διαφορά.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα πορεύεται η ΝΔ προς τις κάλπες. Την ίδια περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλούς τόνους, επικαλείται την ανάγκη κυβερνητικής αυτοδυναμίας. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis