Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΟΣΑ: Η «χαμένη γενιά» λόγω της ανεργίας των νέων
ΟΟΣΑ: Η «χαμένη γενιά» λόγω της ανεργίας των νέων
 clock 17:42 | 01/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, ξεπερνώντας το 50% σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία και είναι πραγματικός ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά, τόνισε, σε ομιλία του, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Παρουσιάζοντας τις ετήσιες δραστηριότητες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού επισήμανε ότι η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%, υπογράμμισε ο κ. Γκουρία τονίζοντας ότι, είναι πραγματικός πλέον ο κίνδυνος να μιλάμε για μία χαμένη γενιά.

Ο γγ του ΟΟΣΑ είπε επίσης ότι, η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, οι ανισότητες αυξάνονται, τροφοδοτώντας μία κοινωνική κρίση ενώ, όπως τόνισε, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μία κατακόρυφη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς.

Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε γενικά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των εμπορικών ροών μεταξύ των κρατών, τον εξορθολογισμό των φορολογικών πολιτικών και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κάλεσε, τέλος, τους βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αφουγκρασθούν τον σφυγμό της κοινωνίας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΟΟΣΑ, για την ενίσχυση ανθρώπων που αισθάνονται και περισσότερο σαν χαμένοι, μέσα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis