Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Προβάδισμα του SPD έναντι του CDU δείχνει νέα δημοσκόπηση
μαρτιν σουλτς
 clock 00:06 | 07/02/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα κέρδιζαν τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία δείχνει ότι το κόμμα της γερμανικής κεντροαριστεράς συνεχίζει να ισχυροποιείται μετά την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος.

Το SPD, ήσσων εταίρος του υπό την Μέρκελ κυβερνητικού συνασπισμού, υπολειπόταν επί χρόνια του CDU στις δημοσκοπήσεις και η τελευταία φορά που είχε κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ήταν το 2002, υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ. 

H δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, καταγράφει προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας για το SPD, που συγκεντρώνει το 31% της πρόθεσης ψήφου έναντι 30% του CDU.

Το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 12%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βρίσκεται στην τέταρτη θέση συγκεντρώνοντας το 10% της πρόθεσης ψήφου.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis