Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Πούτιν: Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών
Πούτιν
 clock 22:16 | 17/06/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Σεβαστή θα είναι από τη Ρωσία οποιαδήποτε απόφαση των Βρετανών για παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η Ρωσία θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες σχετικά με το μέλλον της χώρας τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο επικεφαλής της Ρωσίας από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, πρόσθεσε ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.

«Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη. Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο κ. Πούτιν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί», συμπλήρωσε.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis