Κόσμος

Καταδικάζει η Γαλλία την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

βόρεια κορέα

Την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα καταδίκασε η Γαλλία, προειδοποιώντας ότι η ασιατική χώρα αποτελεί «σοβαρή απειλή» κατά της παγκόσμιας ασφάλειας.

«Η Γαλλία καλεί την Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί άμεσα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στον τερματισμό των πυραυλικών και πυρηνικών προγραμμάτων που αναπτύσσει, με αμετάκλητο τρόπο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρομέν Ναντάλ.

Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση που εκδίδει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Κόσμος

Μαδαγασκάρη: Ανοίγει το πρώτο τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο (βίντεο)

Τρισδιάστατο σχολείο - Μαδαγασκάρη

Εντός του έτους θα λειτουργήσει στη Μαδαγασκάρη το πρώτο τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο. 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρότζεκτ που αναμένεται να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Η ιδέα γεννήθηκε από την Maggie Grout η οποία ίδρυσε την εταιρεία Thinking Huts όταν ήταν 15 ετών σε μια προσπάθεια να κάνει την εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους.

 

 

Έξι χρόνια αργότερα με την εταιρεία που δημιούργησε και τους συνεργάτες της ευελπιστεί ότι θα ανοίξει τις πόρτες τους στο πρώτο παγκοσμίως τρισδιάστατο τυπωμένο σχολείο έως το Δεκέμβριο του 2021, αν αυτό επιτραπεί από την πανδημία.

Οι τοίχοι του σχολείου θα κατασκευαστούν μέσου του 3D εκτυπωτή. Πρόκειται για ένα έργο που θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνας κατασκευαστής έφτιαξε το πρώτο 3D εκτυπωμένο διώροφο σπίτι στην Ευρώπη

Η Γκουέρνικα σε 3D (βίντεο)

Κρήτη: Βράβευσαν τον μαθητή που έφτιαξε μόνος του 3D εκτυπωτή