Κόσμος

Ισραήλ: Δύο νεκροί σε επίθεση στο Τελ Αβίβ

επιθεση τελ αβιβ

Ένοπλος άνοιξε πυρ την Πρωτοχρονιά σε μπαρ του κεντρικού Τελ Αβίβ σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία πριν τελικά διαφύγει.

Η αστυνομία ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, διευκρίνισε όμως πως τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα και δεν είναι γνωστό το εάν ο δράστης είναι Παλαιστίνιος. 

Τους τελευταίους τρεις μήνες, 21 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 131 Παλαιστίνιους.

Κόσμος

Γαλλία: Η Αυστραλία έκανε "τεράστιο" λάθος ακυρώνοντας τη συμφωνία για τα υποβρύχια

macron-makron.jpg

Η Αυστραλία έκανε ένα «τεράστιο» διπλωματικό λάθος, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Γαλλίας, τον οποίο ανακάλεσε το Παρίσι, αφότου η Κανμπέρα αποσύρθηκε από μια παραγγελία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων γαλλικών υποβρυχίων για να συνάψει μια εναλλακτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, μια πολύ, πολύ κακή διαχείριση της εταιρικής σχέσης, διότι δεν ήταν ένα συμβόλαιο, ήταν μια εταιρική σχέση, η οποία υποτίθεται ότι βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την αμοιβαία κατανόηση και την ειλικρίνεια», δήλωσε ο πρεσβευτής Ζαν Πιερ Τεμπόλ σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

«Θα ήθελα να βρεθώ σε μια μηχανή του χρόνου, εάν θα ήταν δυνατόν, και σε μια κατάσταση, όπου δεν θα καταλήγαμε σε μια τόσο απίστευτη, αδέξια, ακατάλληλη, κατά της Αυστραλίας κατάσταση», είπε ο Τεμπόλ.

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να φύγω, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες επανεκτιμήσεις».

Η Αυστραλία δήλωσε πως λυπάται για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή κι ότι εκτιμάει τη σχέση με τη Γαλλία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: To γλέντι είχε κακή κατάληξη μετά τις μπαλωθιές

Ηράκλειο: "Ξεσηκωμός" για ενδεχόμενη παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

ESPA BANNER