Κόσμος

Η Ρωσία ιδρύει... Υπουργείο Ευτυχίας

υπουργος ευτυχιας

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, μια δυναμική υψηλόβαθμη πολιτικός στην Ρωσία, επισκέφθηκε πρόσφατα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμπνεύστηκε από κάποιες «καινοτομίες» που θέλει να εφαρμόσει και στην χώρα της.

Η 67χρονη Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πιο υψηλόβαθμη πολιτικός στην Ρωσία, πρόεδρος της Άνω Βουλής, πραγματοποίησε πρόσφατα επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Mohammed bin Rashid Al Maktoum στο Αμπού Ντάμπι. Τον περασμένο Φεβρουάριο στα ΗΑΕ ιδρύθηκε υπουργείο «Ευτυχίας» με υπουργό μια γυναίκα, την Ohood Al Roumi, η οποία είναι μία από τις οκτώ γυναίκες υπουργούς στην 29μελη κυβέρνηση της χώρας.

Η Ματβιένκο, μετά την επιστροφή της από τα ΗΑΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι έχει προτείνει στην ρωσική κυβέρνηση την ίδρυση υπουργείου «Ευτυχίας», το οποίο θα αξιολογεί κάθε πρόταση και πρωτοβουλία της κυβέρνησης ανάλογα με το ποσοστό ευτυχίας που αυτή προκαλεί στους πολίτες.

«Αυτοί (στα ΗΑΕ) έχουν ιδρύσει υπουργείο "Ευτυχίας", είναι πιθανώς το μόνο κράτος που έχει τέτοιο υπουργείο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ χρήσιμο και στην Ρωσία. Το μόνο αντικείμενο με το οποίο αυτό ασχολείται είναι να κάνει τους πολίτες ευτυχισμένους, να κτίσει ευτυχισμένα σχολεία και να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες στον πληθυσμό, ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι», δήλωσε η Ματβιένκο και συμπλήρωσε ότι ένα όφελος από το υπουργείο «Ευτυχίας» είναι ότι οι ευτυχισμένοι πολίτες θα κάνουν και άλλους συμπολίτες τους ευτυχισμένους.

Η Ρωσίδα πολιτικός υποστήριξε ότι Ρώσοι βουλευτές θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Αμπού Ντάμπι και να συμβουλευτούν κρατικούς αξιωματούχους, όχι μόνο για το υπουργείο «Ευτυχίας», αλλά και για το υπουργείο «Μέλλοντος», το οποίο αναπτύσσει στρατηγικές για θέματα, όπως είναι η εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου. 

Μπορεί βέβαια, η Ματβιένκο, μια δυναμική πολιτικός, που πριν αναλάβει το 2011 το «τιμόνι» της Άνω Βουλής, είχε χρηματίσει κυβερνήτης στην Αγία Πετρούπολη και πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και στην Μάλτα, να έκανε την πρότασή της, αλλά, απομένει να δούμε αν θα συμφωνήσει μαζί της και ο ισχυρός άντρας της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Λιγότεροι άνθρωποι σε καραντίνα, εφόσον ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Βρετανία - Πράσινη λίστα

Άρση του αδιεξόδου επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις της εφαρμογής του NHS, μέσω της οποίας οι επαφές των κρουσμάτων ενημερώνονταν να μπουν σε καραντίνα.

Η εφαρμογή θα τροποποιηθεί με στόχο να απομονώνονται στο εξής λιγότεροι άνθρωποι, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες όσων θεωρούσαν ότι το σύστημα ήταν πολύ ευαίσθητο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εάν κάποιος βρεθεί θετικός στον SARS-CoV-2 αλλά είναι ασυμπτωματικός, η εφαρμογή θα αναζητά πλέον μόνο όσους ήρθαν σε στενή επαφή με αυτό το πρόσωπο κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες. Μέχρι τώρα έμπαιναν σε καραντίνα οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή με φορείς κατά τις πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του τεστ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Βρετανία 21.952 νέα κρούσματατης Covid-19 και 24 θάνατοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κορωνοϊός: Η Βρετανία ξεμένει από rapid test

Κλείστηκε σπίτι 9 μήνες να σωθεί από την πανδημία: Βγήκε και την πάτησε φορτηγό ενώ έβαζε μάσκα