Κόσμος

Γιούνκερ: Η επίθεση στη Σουηδία, είναι επίθεση σε όλους μας

γιουνκερ

Την συμπαράσταση τους στον σουηδικό λαό μετά το σημερινό χτύπημα στο κέντρο της Στοκχόλμης, εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μία από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης φαίνεται ότι ήταν στόχος για εκείνους που θέλουν το κακό στην ζωή μας. Στεκόμαστε χέρι σε χέρι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το σουηδικό λαό και οι σουηδικές αρχές μπορούν να υπολογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξή τους σε όλα όσα μπορούμε «, δήλωσε ο Γιούνκερ.

«Μια επίθεση σε μια από τις χώρες μέλη μας, είναι μια επίθεση σε όλους μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Κούβα: 1.183 μολύνσεις σε μία μέρα, η Αβάνα στο επίκεντρο

κορωνοϊός-Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 7 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.183 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγομένου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 538 νεκρούς επί συνόλου 95.754 μολύνσεων. Η Αβάνα –554 κρούσματα σε 24 ώρες, κατά κεφαλή 365,5 ανά 100.000 κατοίκους– παραμένει επίκεντρο της κρίσης στη νήσο.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα αντιμετωπίζει νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλουν οι αρχές.

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών τους. Άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορα στάδια μελέτης. Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, σκοπεύει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

ειδησεις σημερα 

ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε 16χρονο κορίτσι στο Οχάιο – Απειλούσε να μαχαιρώσει δυο άτομα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 3.321 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Παυλάκης - κορωνοϊός: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι