Κόσμος

Επίθεση με μία νεκρή στο Ισραήλ - O ISIS ανέλαβε την ευθύνη

τζιχαντιστες

Μια ισραηλινή αστυνομικίνα σκοτώθηκε χθες κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν υπέστη τραύματα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μαχαίρια και όπλα, ενώ τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης επίσης σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Λίγες ώρες αργότερα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

«Μια αστυνομικίνα της υπηρεσίας φρούρησης των συνόρων τραυματίστηκε βαριά σε μια επίθεση στην Πύλη της Δαμασκού», μια από τις εισόδους στην Παλιά Πόλη, ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

«Τρεις άραβες τρομοκράτες σκοτώθηκαν από μονάδες της αστυνομίας», προσέθεσε ο ίδιος.
Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι η αστυνομικίνα, ηλικίας 23 ετών, υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, δύο δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν, ενώ ένας τρίτος μαχαίρωσε μια αστυνομικίνα σε μικρή απόσταση από το σημείο της πρώτης επίθεσης, πριν πέσει νεκρός.

Γιατροί ανέφεραν ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χθεσινή επίθεση, δύο ελαφρά και δύο πιο σοβαρά.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Γιοράμ Χαλεβί ανέφερε ότι οι τρεις δράστες ήσαν Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ ανέφερε από την πλευρά της ότι οι τρεις δράστες κατάγονταν από ένα χωριό κοντά στη Ραμάλα και θεωρείται ότι είχαν ήδη εμπλακεί στο παρελθόν σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες». Οι δύο από αυτούς είχαν γεννηθεί το 1998 και ο τρίτος το 1999.

Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος, από τη Χεβρώνα (νότια Δυτική Όχθη), ο Άμερ Μπαντάουι, ο οποίος κατά τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ένας από τους δράστες, στην πραγματικότητα ήταν απλά διερχόμενος ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τους παρασχεθούν φροντίδες, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση καταγράφηκε ενώ δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη είχαν πάει στο τέμενος αλ Άκσα για να προσευχηθούν κατά την τρίτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ αποτελούν θέατρο ενός κύματος βίαιων ενεργειών που έχουν στοιχίσει τη ζωή από την 1η Οκτωβρίου 2015 σε 272 Παλαιστίνιους, 41 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, δύο Ιορδανούς, έναν Ερυθραίο, έναν Σουδανό και μια Βρετανίδα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
 

Κόσμος

Γαλλία: Η Αυστραλία έκανε "τεράστιο" λάθος ακυρώνοντας τη συμφωνία για τα υποβρύχια

macron-makron.jpg

Η Αυστραλία έκανε ένα «τεράστιο» διπλωματικό λάθος, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Γαλλίας, τον οποίο ανακάλεσε το Παρίσι, αφότου η Κανμπέρα αποσύρθηκε από μια παραγγελία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων γαλλικών υποβρυχίων για να συνάψει μια εναλλακτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, μια πολύ, πολύ κακή διαχείριση της εταιρικής σχέσης, διότι δεν ήταν ένα συμβόλαιο, ήταν μια εταιρική σχέση, η οποία υποτίθεται ότι βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την αμοιβαία κατανόηση και την ειλικρίνεια», δήλωσε ο πρεσβευτής Ζαν Πιερ Τεμπόλ σε δημοσιογράφους στην Κανμπέρα.

«Θα ήθελα να βρεθώ σε μια μηχανή του χρόνου, εάν θα ήταν δυνατόν, και σε μια κατάσταση, όπου δεν θα καταλήγαμε σε μια τόσο απίστευτη, αδέξια, ακατάλληλη, κατά της Αυστραλίας κατάσταση», είπε ο Τεμπόλ.

«Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να φύγω, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες επανεκτιμήσεις».

Η Αυστραλία δήλωσε πως λυπάται για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή κι ότι εκτιμάει τη σχέση με τη Γαλλία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: To γλέντι είχε κακή κατάληξη μετά τις μπαλωθιές

Ηράκλειο: "Ξεσηκωμός" για ενδεχόμενη παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

ESPA BANNER