Κόσμος

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι ανοίγουν στο Χαλέπι

Χαλέπι

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι πρόκειται να ανοίξουν στο Χαλέπι για να επιτρέψουν σε αμάχους και άοπλους αντάρτες να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία, ανακοίνωσε η Ρωσία. Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού περιέγραψε την κίνηση ως μία «μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική επιχείρηση».

Σύμφωνα με τη Ρωσία -χώρα-σύμμαχο του συριακού καθεστώτος- τρεις ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν για πολίτες και μαχητές που θέλουν να παραδώσουν τα όπλα και άλλη μία για ένοπλους αντάρτες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Χαλέπι αποκλείοντας την πρόσβαση σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες και αποκλείοντας όλες τις οδούς ανεφοδιασμού.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι περίπου 300.000 άνθρωποι που βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι προμήθειες σε τρόφιμα τελειώνουν στα μέσα Αυγούστου, ενώ ιατρικές εγκαταστάσεις συνεχίζουν να δέχονται επίθεση.
 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινδονησία: Ξέπλεναν και πουλούσαν ξανά χρησιμοποιημένα rapid test

rapid test

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδονησία μετά την είδηση ότι άτομα που δούλευαν σε φαρμακευτική εταιρεία ξέπλεναν, επανασυσκεύαζαν και στη συνέχεια πουλούσαν σε χιλιάδες ανυποψίαστους τουρίστες χρησιμοποιημένα ρινικά επιχρίσματα για Covid.

Πέντε υπάλληλοι από την κρατική Kimia Farma συνελήφθησαν, ενώ η εταιρεία ενδέχεται και αυτή να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα.

Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι έως και 9.000 άνθρωποι που επρόκειτο να ταξιδέψουν, μπορεί να έχουν αγοράσει τα χρησιμοποιημένα self tests.

Η αστυνομία ανέφερε πως θεωρεί ότι η απάτη ήταν σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Κουαλαναμού στο Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε.

Όποιος πραγματοποιεί πτήση εσωτερικού στην Ινδονησία πρέπει να προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, το οποίο συνήθως διεξάγεται επί τόπου στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία διερευνά επίσης εάν τα κέρδη από την απάτη αυτή, που εκτιμάται να «αγγίζουν» τις  1,8 δις ρουπίες (77.337 ευρώ), χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά νέου σπιτιού ενός εκ των .συλληφθέντων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ειδησεις σημερα 

Οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις τους - Κατέλαβαν περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία: Συμφωνία για μαχητικό αεριωθούμενο